Cum sa reinstalam Windows 10 cu un drive de recuperare

Configurare noua (How To)

Situatie

O unitate de recuperare stochează o copie a Windows 10 pe o sursă externă, cum ar fi un DVD sau USB. Iată cum să creați una înainte ca PC-ul dvs. să cedeze.

Solutie

Pasi de urmat

În primul rând, veți dori să configurați unitatea de recuperare în timp ce Windows este încă în viață. Pentru a începe, introduceți o unitate USB sau un DVD în computer. Lansați Windows 10 și tastați Recovery Drive în câmpul de căutare Cortana și apoi dați click pe potrivire la “Create a recovery drive” (sau deschideți Control Panel în vizualizarea pictogramelor, dați click pe pictograma pentru Recovery și faceți click pe linkul “Create a recovery drive.”) Răspuns Da dacă Windows vă întreabă dacă doriți să permiteți acestei aplicații să facă modificări pe dispozitiv. În ecranul Create a recovery drive, faceți click pe caseta de selectare “Backup system files to the recovery drive”. Apoi faceți click pe Next.

Așteptați ca Windows să găsească unitatea USB sau DVD-ul. La următorul ecran, Windows ar trebui să afișeze unitatea pe care ați ales-o, spunându-vă cât spațiu liber aveți nevoie. Asigurați-vă că ați selectat unitatea corectă și faceți click pe Next.

Următorul ecran vă spune că totul de pe unitatea de recuperare va fi șters, deci asigurați-vă că nu există fișiere necesare pe unitatea USB sau DVD. Faceți click pe Create.

Următorul ecran arată progresul unității de recuperare în momentul în care este creată. Acest proces poate dura mult timp, deci fiți răbdători. După ce unitatea a fost creată, următorul ecran vă spune că unitatea de recuperare este gata. Faceți click pe Finish.

Acum, hai să mergem înainte într-o perioadă când Windows este atât de avariat încât nu se poate încărca sau repara. Introduceți unitatea USB sau DVD-ul de recuperare în computer. La pornire, apăsați tasta corespunzătoare pentru a porni din unitatea USB sau DVD în loc de hard disk.

În ecranul de configurare a tastaturii, selectați tastatura pentru limba sau țara dvs. Apasa Enter.

În ecranul “Choose an option”, faceți click pe butonul Troubleshoot.

În ecranul Troubleshoot, faceți click pe butonul “Recover from a drive”.

La ecranul Recover from a drive, faceți click pe butonul “Just remove my files”.

La următorul ecran Recover from a drive, faceți click pe butonul Recover.

Windows vă va spune apoi că recuperează PC-ul. Când este terminat, Windows este reinstalat oficial.

Windows 10 vă duce apoi prin procesul de configurare și aplică toate actualizările. După ce ați terminat instalarea, vă puteți conecta la Windows. Din nou, fișierele dvs. personale nu vor fi aici, dar sperăm că le-ați salvat în altă parte, astfel încât să le puteți restaura acum. De asemenea, va trebui să reinstalați aplicațiile de pe desktop.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(1 din 2 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?