Cum sa rezolvam problema crash-ului des al lui Microsoft Edge in urma instalarii Windows 10 build 14942

Configurare noua (How To)

Situatie

Windows 10 build 14942 a fost lansat in cadrul programului Insider. Noul update face parte din update-ul Redstone 2 si aduce mici noi caracteristici, fix-uri si imbunatatiri.

Acum cu build-ul 14942 al Windows 10 un numar restrans de utilizatori reclama faptul ca in urma instalarii ultimului update Microsoft Edge se prabuseste la oricare pornire.

Chiar daca Microsoft nu a inclus aceasta problema in lista de “known issues” pentru Windows 10, un “workaround” a aparut care sa rezolve temporar aceasta problema.

Solutie

Important: Inainte sa aplicati acest fix trebuie sa luati la cunostiinta ca modificarea registrilor este riscanta si poate duce la probleme ireversibile ale sistemului de operare daca nu aplicati modificarile in mod corect. Este recomandat sa faceti un back-up al sistemului de operare inainte de continuare.

  1. Folositi combinatia de taste Windows key + R pentru a rula comanda Run , tastati regedit, si apasati OK pentru a deschide editorul de Registri.
  2. Odata ce editorul s-a deschis veti observa noua bara de adresare care va ajuta sa va orientati foarte rapid in privinta locului in care sunteti in acel moment in registru. Folosind combinatia de Copy/Paste copiati urmatoarea comanda si apasati pe butonul Enter:ComputerHKEY_CURRENT_USERSoftwareClassesLocal SettingsSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionAppContainerStoragemicrosoft.microsoftedge_8wekyb3d8bbweChildren
  3. Click dreapta pe fiecare subcheie (subfolder) si selectati Delete.

1      4. Apasati pe Yes pentru confirmarea stergerii si completarea saricinii in cauza.

Important! Nu stergeti cheia Children, care va opri Microsoft Edge din a mai porni vreodata, stergeti doar Subcheile.

Odata sterse subcheile ar trebui sa puteti deschide Microsoft Edge in Windows 10 build 14942 fara erori si crash-uri.

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(13 din 31 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?