Cum sa setezi activarea automata a tastei Num Lock la pornirea Windows-ului

Configurare noua (How To)

Situatie

Iti doresti ca de fiecare data cand te loghezi in Windows tasta “Num Lock” sa fie activata automat, sa nu o mai apesi tu de fiecare data cand ai nevoie de padul numeric.

Solutie

Pasi de urmat

Primul pas este sa deschideti editorul de regristrii. Pentru a face acest lucru, cea mai simpla modalitate este sa tastati “regedit” in  shearch-ul Windows-ului inclus in butonul “Start”, dupa care apasati tasta enter si trebuie sa va dati acordul in fereastra UAC (User Account Control).

1

Mai departe trebuiesc schimbate cateva valori ale registrilor.

Prima data va trebui sa expandati folderele urmarind calea HKEY_CURRENT_USERControl PanelKeyboard si aici accesati prin dublu click regristrul “InitialKeyboardIndicators”, dupa care schimbati valuarea registrului cu valoarea 2 (valoarea 1 este pentru disabled).

2

Urmatorul pas este sa expandati folderul “HKEY_USERS”, unde va trebui sa expandati pe rand fiecare folder si sa schimbati valoarea registrului “InitialKeyboardIndicators” cu 2.

3

Tot ce trebuie sa mai faceti in dupa acesti pasi este sa dezactivati functia “Fast Startup” a sistemului de operare Windows. Pentru a face acest lucru va piteti inspira din tutorialul urmator, dand click aici.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(20 din 32 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?