Cum sa stergi folderul windows.old dupa update sau sa te intorci la versiunea anterioara de windows?

Configurare noua (How To)

Situatie

winold1

Tocmai ati facut upgrade de la o versiune mai veche de Windows la una noua, in cazul nostru de la windows7 la windows 10. Dupa upgrade observam ca avem vechea versiune de windows restransa intr-un folder numit Windows.old care ocupa spatiu inutil. Iata si modalitatea prin care puteti sterge acest folder si recupera spatiu.

Solutie

Odata cu aparitia Windows-ului 10 si posibilitatea de update de la versiunile anterioare la acesta, a aparut si problema ce faci dupa ce ai upgradat cu succes windows-ul si observi ca ai foarte putin spatiu pe partitia unde ai instalat sistemul e operare. Simplu ai ramas si cu versiunea anterioara de windows care repezinta o modalitate de recuperare in caz ca se intampla ceva in timpul upgradeului sau nu esti multumit de noul sistem de operare si vrei sa te intorci la cel anterior.

Folder-ul Windows.old contine toate informatiile si aplicatiile din vechiul windows si in cazul in care ceva nu s-a copiat in urma upgrade-ului aici le puteti gasi.

Puteti asadar sa va intoarceti fara probleme la versiunea anterioara de windows daca acesta nu va este pe plac dar si acest lucru se poate face cu o conditie sa nu asteptati prea mult timp. Sistemul de operare va sterge wechea versiune de windows dupa o luna pentru a elibera spatiu.

Cum sa dezinstalezi windows 10 si sa revii la variantele anterioare de wwindows 7/8.1?

Este destul de usor sa va intoarceti la o versiune anterioara de windows daca nu va place Windows 10.

In Windows 10, deschidem aplicatia Settings fie din meniul de start fie din bara de notificari, mergem pe Update & security, si apoi pe Recovery. Veti vedea butonul “Get Started” sub “Go back to Windows 7″ sau “Go back to Windows 8.1″, in functie de ce sistem de operare ati avut instalat inainte de upgrade.

Apasand pe acest buton sistemul de operare se va intoarce la versiunea anterioara folosindu-se de folder-ul Windows.old ca sursa de restaurare.

winold2

Daca doriti sa restaurati fisiere sau aplicatii care in nu au fost copiate in urma upgradeului le puteti gasi in folderol Windows. old accesand: C:Windows.old, fisierele personale se vor afla in: C:Windows.oldUsersNAME

winold3

Cum sa stergem folder-ul Windows.old?

Pentru a sterge acest folder folositi: Windows Disk Cleanup tool. In Windows 10, clic pe butonul de Start, cautati: “Disk cleanup” in meniul de Start, si lansati aplicatia Disk cleanup . Sau puteti da clic dreapta pe partitia C: in explorer, selectati Properties, si clic pe butonul “Disk Clean-up” care se afla sub tab-ul General.
Clic pe butonul  “Clean up system files”. Veti vedea in lista “Previous Windows installation(s)” , si aplicatia de curatare va va spune cat spatiu ocupa acel folder.  Bifati acea optiune si aplicatia Disk Cleanup va sterge folder-ul windows.old impreuna cu continutul acestiua. Puteti folosi acest tool pentru a sterge si alte fisiere nefolositoare din calculator.

winold4

Nu se va intampla absolut nimic daca stergeti acest folder atata timp cat sunteti multumit cu noua versiune de Windows instalata si nu va razganditi sa reveniti la cea anterioara. Si atata timp cat sunteti sigur ca aveti toate fisierele importante din vechiul sistem de operare.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(17 din 43 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

2 Comments

  1. Elena

    Buna. Ce solutie exista in situatia in care am facut upgrade la windows 10, exista si acel fisier windows old, iar in momentul in care vreau sa revin la windows 7, urmez pasii si imi spune ca nu am spatiu suficient pe C, sa eliberez din spatiu si sa reincerc. Problema este ca nu stiu ce as putea sterge, ce-mi sugerati?! Multumesc!

  2. alin

    salut poate imi poti spune si mie cum sa revin la versiunea anterioara dupa ce am facut abgretul la windows 10 din windows 7 intru la recovery ,back to windows 7 si imi da remouve accont si nu reusesc

Leave A Comment?