Cum sa ştergi o rețea sau toate retelele wireless în Windows 10, utilizand linia de comandă

Configurare noua (How To)

Situatie

Solutie

Poţi să elimini un profil de reţea salvat de Windows 10 și cu ajutorul Liniei de comandă. Începe prin a deschide Linia de comandă ca administrator. O metodă rapidă de a face acest lucru este să scrii cuvântul cmd în caseta de căutare de pe bara de activități, apoi să dai click dreapta sau să apeși lung pe rezultatul Linie de comandă. În final, apasă pe opțiunea “Executare ca administrator” din meniul contextual.

Windows 10, wireless, Wi-Fi

În Linia de comandă, scrie următoarea comandă: netsh wlan show profiles.

Windows 10, wireless, Wi-Fi

Comanda de mai sus va afişa toate profilurile de reţele wireless stocate de Windows 10. Lista poate fi destul de lungă dacă ţi-ai folosit laptopul sau tableta pentru ceva timp.

Windows 10, wireless, Wi-Fi

Identifică numele profilului de reţea wireless pe care vrei să îl ştergi, apoi scrie următoarea comandă pentru a îl elimina: netsh wlan delete profile name=”nume rețea Wi-Fi”.

Windows 10, wireless, Wi-Fi

De exemplu, vom elimina profilul  reţelei wireless numită CNC24, aşa că am scris: “netsh wlan delete profile name=CNC24”. Aproape instantaneu, Windows 10 îți spune că profilul acelei rețele wireless a fost eliminat.

Windows 10, wireless, Wi-Fi

 Cum ştergi toate rețelele din Windows 10

În anumite situaţii, este posibil să vrei să elimini toate profilurile de reţele wireless cunoscute de către laptopul sau dispozitivul tău cu Windows 10. Din fericire, nu este nevoie să le elimini una câte una. Ar fi foarte incomod. În schimb, ce trebuie să faci este să deschizi Linia de comandă ca administrator, la fel cum ai făcut în secțiunea anterioară, după care să tastezi comanda netsh wlan delete profile name=* i=*.

Windows 10, wireless, Wi-Fi

Apasă Enter pe tastatură și Windows 10 va şterge toate profilurile de rețele, aproape instantaneu. Dacă ești conectat la o rețea Wi-Fi, calculatorul sau dispozitivul tău se deconectează de la ea și șterge și profilul ei.

Windows 10, wireless, Wi-Fi

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 36 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?