Cum sa verifici si sa repari fisierele din sistem la MAC OS

Configurare noua (How To)

Situatie

Cum sa verifici si sa repari fisierele din sistem la MAC OS

Backup

Sunt mail multe solutii la aceasta problema. Puteti incepe cu rularea utilitarului “Disk Utility” de ce CD-ul de instalare, si selectati “Repair Disk”. Daca nu mai aveti cd-ul de instalare, puteti folosi comanda “fsck” din terminal.  Secventa exacta cum sa faci asta variaza in functie de versiunea OS X ce o rulati. Pentru instructiuni mai exacte, mergeti la Apple Support.

Solutie

Disk Utility va face un raport unde ve-ti putea vedea daca exista probleme, si daca acestea pot fi rezolvare. Daca nu poate rezolva problema, atunci trebuie sa folositi un alt utilitar, sau sa formatati diskul.

Important de retinut: Formatarea HDD-ului presupune stergerea datelor de pe el. O solutie mai buna ar fi folosirea unui alt utilitar.    

onyx OnyX este un alt utilitar ce da rezultate foarte bune cand vine vorba de probleme aparute la disk. Acest utilitar va permite sa faci o diagnoza completa a diskului, si repara cu succes erorile detectate.

Sunt foarte multe utilitare ce le putem folosi pentru a efectua o mentenata corecta a unui MAC OS. Dar pentru cei care nu sunt tech-savyy, le recomand sa foloseasca serviciile unui specialist.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(13 din 23 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?