Cum se pot face programele vechi sa functioneze pe Windows 10

Configurare noua (How To)

Situatie

Majoritatea aplicațiilor Windows mai vechi ar trebui să funcționeze doar pe Windows 10. Dacă au lucrat pe Windows 7, vor lucra aproape cu siguranță pe Windows 10. Unele aplicații mai vechi pentru PC nu vor funcționa, dar există multe modalități de a le face să funcționeze din nou. 

 

Solutie

Pasi de urmat

Run as Administrator:

Multe aplicații dezvoltate pentru Windows XP vor funcționa corect într-o versiune modernă a Windows, cu excepția unei mici probleme. În perioada Windows XP, utilizatorii de Windows foloseau în mod obișnuit PC-ul lor cu un cont de Administrator. Aplicațiile au fost codificate doar pentru a presupune că au acces administrativ și ar eșua dacă nu au făcut-o. Noua funcție de control al contului de utilizator (UAC) a rezolvat în mare parte această problemă, dar la început au existat unele probleme.
Dacă o aplicație mai veche nu funcționează corect, încercați să faceți click dreapta pe comanda rapidă sau pe fișierul .exe, apoi selectați “Run as Administrator” pentru a o lansa cu permisiuni administrative.
Dacă descoperiți că o aplicație necesită acces administrativ, puteți seta aplicația să ruleze întotdeauna ca administrator, utilizând setările de compatibilitate discutate în secțiunea următoare.

Reglați setările de compatibilitate:

Windows include setări de compatibilitate care pot face ca aplicațiile vechi să fie funcționale. În meniul Start Windows 10, faceți click dreapta pe o comandă rapidă, selectați “Deschideți locația fișierului” din meniul contextual.

După ce ați locația fișierului, faceți click dreapta pe fișierul shortcut al aplicației sau pe fișierul .exe, apoi selectați “Properties” din meniul contextual.

În fila “Compatibilitate” din fereastra de proprietăți a aplicației, puteți să faceți click pe butonul “Utilizați instrumentul de depanare a compatibilității”, pentru o interfață de expert sau să ajustați singuri opțiunile.

De exemplu, dacă o aplicație nu funcționează corect pe Windows 10, dar a funcționat corect în Windows XP, selectați opțiunea “Porniți acest program în modul de compatibilitate”, apoi selectați “Windows XP (Service Pack 3)” din meniu.

Nu ezitati să încercați și alte setări de pe fila “Compatibilitate”. De exemplu, jocurile foarte vechi pot beneficia de “Modul redus de culoare”. La afișajele DPI mari, este posibil să fie necesar să verificați opțiunea “Dezactivați scalarea afișajului la setările DPI ridicate” pentru a face ca programul să arate normal. Nicio opțiune din această filă nu vă poate afecta aplicația sau PC-ul – puteți întotdeauna să le dezactivați dacă nu vă ajută.

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(28 din 71 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?