Dacă apare eroarea 9, 4005, 4013 sau 4014 atunci când restaurezi un dispozitiv iOS

Configurare noua (How To)

Situatie

Când încerci să actualizezi sau să restaurezi un dispozitiv iPhone, iPad sau iPod touch, este posibil ca în iTunes să apară aceste mesaje.

Încearcă să actualizezi din nou dispozitivul iOS

Dacă dispozitivul iOS se deconectează în timpul actualizării sau restaurării sau dacă iTunes nu-i poate comunica dispozitivului să se restaureze, este posibil să apară unul dintre aceste mesaje:

 • iPhone-ul [nume dispozitiv] nu a putut fi restaurat. A survenit o eroare necunoscută (9).
 • iPhone-ul [nume dispozitiv] nu a putut fi restaurat. A survenit o eroare necunoscută (4005).
 • iPhone-ul [nume dispozitiv] nu a putut fi restaurat. A survenit o eroare necunoscută (4013).
 • iPhone-ul [nume dispozitiv] nu a putut fi restaurat. A survenit o eroare necunoscută (4014).

Solutie

Pasi de urmat

Repornește forțat dispozitivul:

 • Pe un dispozitiv iPad Pro 11 inchi sau iPad Pro 12,9 inchi (generația a 3-a): apasă și eliberează rapid volumul de mărire a volumului. Apasă pe butonul de micșorare a volumului și eliberează-l rapid. Apoi apasă lung butonul de sus până când apare sigla Apple.
 • Pe un iPhone 8 sau un model ulterior: apasă pe butonul de mărirea a volumului și eliberează-l rapid. Apasă pe butonul de micșorare a volumului și eliberează-l rapid. Apoi ține apăsat butonul lateral până când apare sigla Apple.
 • Pe iPhone 7 sau iPhone 7 Plus: ține apăsat cel puțin 10 secunde butonul lateral și butonul de micșorare a volumului până când apare sigla Apple.
 • Pe iPhone 6s și modelele anterioare, iPad sau iPod touch: ține apăsat cel puțin 10 secunde butonul principal și butonul de sus (sau lateral) până când apare sigla Apple.

Conectează dispozitivul la computer utilizând un cablu USB.

Atunci când aplicația iTunes îți solicită să efectuezi o actualizare sau o restaurare, fă clic pe Actualizează (nu Restaurează) pentru a reinstala software-ul iOS și pentru a păstra datele personale.

Tip solutie

Permanent

Plan de restaurare in caz de nefunctionare

Dacă în continuare ai nevoie de ajutor, urmează acești pași

Dacă reușești să efectuezi actualizarea, însă dispozitivul pornește în modul de recuperare, urmează din nou pașii de mai sus. În pasul 4, selectează Restaurează în loc de Actualizează. După finalizarea restaurării, trebuie să configurezi dispozitivul dintr-un backup.

Dacă apare în continuare o eroare în timpul actualizării:

 1. Caută actualizări pentru computerul Mac sau PC. Dacă repornești computerul în urma unei actualizări, caută din nou actualizări după repornire.
 2. Încearcă să restaurezi dispozitivul folosind alt cablu USB.
 3. Încearcă să restaurezi dispozitivul pe alt computer.

Voteaza

(4 din 11 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?