Elibereaza spatiu pe prima partitie prin mutarea programelor instalate, fara reinstalarea acestora

Configurare noua (How To)

Situatie

Majoritatea programelor se comporta cam la fel in ceea ce priveste instalarea. Acestea sunt setate sa se instaleze automat in partiția C a computerului, in folderul Program Files. SymMover vine in ajutorul dumneavoastra si muta anumite programe instalate de pe disk-ul C, pe disk-ul unde aveti mai mult spatiu. Aceasta mutare se face fara reinstalarea programului respectiv.

1

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a adauga un program instalat in lista trebuie sa dati click pe plusul (+) din meniul din mijloc. Dupa ce adaugati programul dorit trebuie doar sa apasati pe sageata verde care va muta automat folderul intr-o locatie pe care o puteti configura dumneavoastra. Interfata programului va arata spațiul ocupat dar si cel disponibil de pe partitii.

Daca doriti sa configurati programul trebuie sa intrati in meniul Settings. Aici veti putea schimba folderul in care vor fi mutate programele sau puteti schimba cum va fi afisat spatiul partitiilor (in MB sau GB).

2

SymMover este o aplicație folositoare pentru cei care au ramas fara prea mult spatiu pe partitia C si doresc sa mute aplicatiile instalate. Programul poate fi rulat pe Windows Vista, 7 sau 8 iar Windows XP nu permite rularea programului. Dezvoltatorul programului mentioneaza totusi faptul ca nu oricine poate folosi acest program. Acesta spune ca nu puteti folosi programul daca:

* Partitiile nu sunt formatate pe fisierul sistemului NTFS;

* Nu aveti acces de administrator pe computer;

* Doriti sa mutati anumite programe care functioneaza ca proces de sistem sau serviciu;

* Doriti sa mutati fisiere importante pentru care nu aveti facuta o copie (backup).

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(6 din 19 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?