Incarca filme 360 pe youtube

Configurare noua (How To)

Situatie

Tehnologia 360 este in plina dezvoltare. Odata cu scaderea preturilor echipamentelor, tehnologia a devenit disponibila si la nivel de consumer. Astfel, youtube a integrat in player posibilitatea de a reda filmarile in 360 de grade. Iata cum putem incarca un astfel de filmulet pe youtube:

Solutie

Pasi de urmat

In primul rand avem nevoie de o camera care filmeaza 360 de grade. Pentru acest exemplu, am folosit camera Samsung gear VR 360.

samsung_out

Descarcam filmuletele de pe camera. Filmele neprocesate vor arata astfel:

raw

In acest format nu pot fi incarcate pe youtube. Pentru a putea fi incarcate pe youtube, filmarile trebuie sa fie in format 16:9 si sa fie procesate cu 2 programe:

Un program care sa “lipeasca” cele 2 imagini intr-o sfera. Acest soft fie vine cu camera, fie este chiar pe site-ul producatorului. In aceste softuri este suficient sa incarci o captura si aceasta va fi procesata automat. Dupa finalizare, salvam materialul procesat.

processing

Pentru celelalt program avem nevoie sa mergem la adresa:

https://github.com/google/spatial-media/releases/download/v2.0/360.Video.Metadata.Tool.win.zip

injector

Programul se numeste Metadata Injector si va fi descarcat automat. Il dezarhivam si il rulam. Vom vedea fereastra de mai jos.

metadata

 

Apasam “open” si mergem in locatia fisierului procesat si il deschidem. In fereastra programului selecatm “sphere”. Dupa aceea apasam butonul “inject metadata”. Asteptam procesarea si salvam noul fisier. Dupa indeplinirea acestor pasi, fisierul este gata pentru a fi incarcat pe youtube.

metadata

Pe Youtube, procesul este identic cu incarcarea oricarui alt fisier. Intram in cont si apasam “upload”. Daca filmul este format 16:9, a fost “lipit” si “injectat”, fisierul va putea fi incarcat pe youtube.

upload

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(0 out of 0 people found this article helpful)

Despre Autor

Leave A Comment?