Instaleaza doua placi video Nvidia in SLI penru a spori performanta grafica a pc-ului!

Configurare noua (How To)

Situatie

Acest tutorial se aplica doar in cazul placilor grafice cu chipset Nvidia si este util atunci cand deti deja o placa video dar ai nevoie de o performanta superioara dpdv grafic.

In aceasta situatie, se poate monta inca o placa video (sau mai multe, daca placa de baza permite) in configuratie SLI iar acestea vor procesa informatia grafica mult mai repede.

Solutie

Pasi de urmat

Nota: mai intai de toate, asigura-te ca ai scos din priza computerul!

Primul pas implica desfacerea capacului lateral stanga al carcasei PC ului, majoritatea carcaselor au decat doua suruburi de prindere iar dupa eliminarea acestora, capacul se desface prin impingere in spate.

sda

2. Dupa eliminarea capacului, trebuie identificat daca placa de baza suporta inca o placa video sau mai multe, pentru a afla acest aspect, trebuie cautat pe site-ul web al producatorului in specificatiile tehnice ale placii de baza, aftfel trebuie sa afli daca placa de baza este dotata cu cel putin doua sloturi pci express x16 si daca suporta tehnologia SLI.

3. Dupa ce ai lamurit aspectele de la punctul 2 si placa suporta tehnologia SLI, poti incepe sa instalezi o placa secundara, mai intai de toate trebuie sa sti ca PLACILE VIDEO TREBUIE SA FIE SIMILARE PENTRU A FUNCTIONA CORECT.

4. Se instaleaza placa video secundara in al doilea slot pci express X16 al placii de baza, mai jos o imagine descriptiva care ilustreaza cele doua sloturi pci express x16:

slots-100019577-orig

  • Dupa montarea celor doua placi video, se monteaza o punte suplimentara intre acestea pentru a le permite sa lucreze simultan, mai jos o imagine descriptiva:

images

26a

Dupa instalarea placilor si a SLI bridge-ului, este timpul sa pornesti computerul iar dupa ce se incarca sistemul de operare, trebuie sa deschizi aplicatia Nvidia Control Panel apoi se acceseaza functia “Configure SLI, Surround, PhysX” din partea stanga, apoi trebuie bifata optiunea Maximize 3D performance si se apasa butonul Apply pentru a activa modul SLI, mai jos, o imagine descriptiva:

KksZg3T

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(23 din 37 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?