Macos iti urmareste locatia in High Sierra, uite ce trebuie sa faci si cum sa il opresti!

Configurare noua (How To)

Situatie

Probabi ca nu ai observat, dar Macos High Sierra pastreaza o lista de locatii. Aceasta caracteristica se numeste “Significant Locations” si in conformitate cu Apple este folosita de Maps, Calendar si Photos pentru a furniza informatii folositoare in legatura cu locatia vizitata.

 

Backup

Aceasta informatie legata de locatie este criptata local si nu este distribuita la Apple, dar poate ti-ai dori sa revizuiesti, sa stergi si sa dezactivezi locatia. Este posibil, insa nu e la indemna oricui, e cam mult de munca.

Mai intai dechide System Pref, apoi du-te la Security and Privacy.

 

Solutie

Pasi de urmat

Du-te la Privacy, Click pe Lock din stanga-jos, apoi introduceti parola. Asigura-te ca optiunea “Location Services” este selectata in panoul din stanga, apoi faceti scroll pana gasesti “ System Services”. Apasati pe butonul “Details”. Dupa cum am spus, aceast serviciu este ascuns.

 

Apasa Click pe buton si vei vedea o lista cu locatiile unde ti-ai folosit laptopu-l recent. Nu exista vreun mod prin care sa poti sterge locatii individuale, dar poti apasa pe “Clean History” pentru a sterge tot.

E usor sa iti imaginezi lucruri precum Siri recomandandu-ti cand sa pleci la munca baza pe rutina ta zilnica. Poate parea interesant, dar unii utilizatori ar vrea sa dezactiveze acest lucru. Apple iti perimte sa alegi aceasta cale.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(16 din 38 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?