Organizeaza mai bine ferestrele si aplicatiile pe ecran in Windows 10 folosind Snap Assist

Configurare noua (How To)

Situatie

Backup

Window-snapping, introdus intai in Windows 7, este o trasatura practica pentru maximizarea rapida a functionalitatii spatiului de pe ecran. Sistemul te ajuta sa pozitionezi o fereastra intr-o parte a ecranului fara sa fie nevoie sa o muti sau sa ii modifici dimensiunile manual.

In Windows 10, Microsoft a imbunatatit acest sistem si i-au adaugat si cateva optiuni functionale cum ar fi unealta Snap Assist care te ajuta sa pozitionezi ferestrele chiar mai repede decat pana acum.

Solutie

Pasi de urmat

SNAP cu mouse-ul:

snap

Pentru a pozitiona [snap] o fereastra, este necesar sa dai click pe bara de titlu si sa o tragi spre marginea ecranului. Va aparea un contur in locul unde va fi incadrata fereastra in momentul in care este eliberat click-ul.

 

Cand fereastra este dusa in margini, se va incadra in jumatatea de ecran respectiva, cand este dusa in marginea de sus, se va face full-size iar cand va fi dusa in colturile ecranului, va ocupa sfertul corespunzator de ecran.

 

Snap-ul se poate face si cu tastatura, folosind comenzi rapide.

Pentru a repozitiona o fereastra cu tastatura trebuie sa se selecteze o fereastra si sa se apese windows key + sageata stanga sau windows key + sageata dreapta pentru snapping in stanga sau in dreapta ecranului.

Daca se doreste pozitionarea in unul din colturi, se va face snap in stanga sau dreapta, iar apoi se va apasa windows key + sageata sus sau windows key + sageata jos. Din moment ce fereastra este in cea mai mica stare [un sfert de ecran], poate fi plimbata in diferite pozitii pe ecran cu windows key + sageti.

Snap assist

Atunci cand se face snap unei ferestre cu mouse-ul sau tastatura si ramane ecranul partial liber, Windows 10 lanseaza snap assist si va arata miniaturi ale ferestrelor deschise din background. Tot ce trebuie facut este sa se dea click pe miniatura dorita, iar windows o va deschide in jumatatea libera de ecran.

snap0

Snap assist se lanseaza atunci cand ramane o jumatate sau un sfert de ecran liber dar nu si cand raman 3 sferturi de ecran libere. Asta se datoreaza faptului ca snap assist doreste sa umple spatiul liber dintr-o singura miscare si nu se pot umple 3 sferturi din ecran cu o singura fereastra.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(5 din 12 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?