Parola pierduta / resetare DVR Hikvision

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Nu iti mai amintesti parola, ai pierdut-o si nu mai poti accesa DVR-ul tau?
Acum ai o solutie simpla prin care poti reseta parola in doar 10 minute fara a avea nevoie de factura sau sa duci DVR-ul la un service autorizat.

Bine de stiut! 
Acesta procedura va sterge toate configuratiile facute anterior, parola, numele camerelor, setarile de internet… Prin aceasta procedura NU se sterg filmarile inregistrate, aceastea sunt salvate pe Hard-Disk. 

ATENTIE!! 
Nu deconecta DVR-ul, calculatorul sau routerul in timpul procesului, risti sa strici DVR-ul. 

Simptome

De ce ai nevoie?

 1. Un router
 2. Doua Cabluri UTP de internet
 3. Un calculator/laptop
 4. Downloadeaza acest fisier si dezarhiveaza-l (TFTP.ZIP)
 5. Downloadeaza de pe site-ul official versiunea firmware potrivita dispozitivului tau

 

Solutie

1.Primul pas este sa te asiguri ca ai downloadat versiunea potrivita pentru DVR-ul tau. Pe spatele DVR-ului vei gasii un cod care trebuie sa corespunda celui downloadat de tine.

Exemplu

In cazul meu acest cod este DS-72 08HGHI-SH si versiunea pe care trebuie sa o downloadez este  DS-71_72_73_80_81_9000HQHI(HGHI)-SH_HQHI-E_ML_STD_V3.3.3_build160716.zip

DS-72                                       08                                                  HGHI-SH – codul meu
DS-72 este codul DVR-ului     08 este numarul de camere          HGHI-SH este versiunea DVR-ului

Dupa cum vezi, firmware-ul care l-am downloadat, corespunde cu codul de pe spatele DVR-ului.

2. Pasul al doilea este conectarea calculatorului si DVR-ului la router prin cele doua cabluri de UTP (nu este necesara conexiunea la internet a routerului)
3. Schimba IP-ul calculatorului intr-un IP fix 192.0.0.128 ( figura 1, 2 si 3)

Click dreapta pe monitorul de langa ceas si selecteaza Open Network and Sharing Center asa cum arata in figura 1.

Modifica setarile de retea 1

Modifica setarile de retea  – Figura 1

In partea din stanga a ferestrei apasa pe Change adapter settings, apoi selecteaza Local Area Connection, click dreapta si proprietati (Figura 2)

 

Modifica setarile de retea 2

Modifica setarile de retea – Figura 2

selecteaza Internet Protocol Version 4 (IPv4) dai click pe proprietati si schimba IP-ul astfel incat sa arate ca in Figura 3 si apasa OK.

Modifica setarile de retea 3

Modifica setarile de retea  – Figura 3

Nota: In cazul in care ai setari facute pe Internet Protocol Version IPv4, trebuie sa salvezi acele date si dupa terminarea procesului de resetare a parolei DVR-ului trebuie sa refaci setarile cu cele salvate de tine. Poti salva aceste date cu ajutorul unei poze. In cazul in care nu ai nici o setare, bifeza Obtain an IP address automatically si apasa OK.

Acum am trecut peste ce era mai greu :), acum urmeaza instalarea propriu-zisa a firmware-ului. 

Dezarhiveaza firmware-ul DVR-ului pe care l-ai downloadat si pune fisierul digcap.dav in aceasi locatie (acelasi folder) cu serverul de TFTP pe care l-ai dezarhivat mai devreme, vezi figura 4.

TFTP Server digicap.dav

TFTP Server digicap.dav – Figura 4

Deschide aplicatia tftpserv.exe din folderul TFTP si reporneste DVR-ul (ai buton de ON/OFF in spatele dvr-ului sau il poti scoate din priza si baga din nou). (vezi figura 5)

Dupa ce ai repornit DVR-ul, ar trebuie sa apara:
Device [192.0.0.64] tftpserver
Connect client [192.0.0.64] succes  (vezi figura 5)

Apoi va incepe sa transmita datele catre DVR
Start file […TFTPdigicap.dav] transmitting (vezi figura 5)

Procedura TFTP Server

Procedura TFTP Server – Figura 5

 

Astepti sa se transfere fisierul sau fisierele (depinde de modelul de DVR) si va aparea mesajul Device [192.0.0.64] system update completed! si inchizi programul (vezi figura 5).Tot procesul dureaza aproximativ 3-4 minute.

DVR-ul tau o sa porneasca, va afisa logo-ul apoi va cere sa setati o noua parola.

Nota: In unele cazuri nu apare mesajul cu system update completed. Daca observi ca incepe sa transfere din nou fisirele(incepe o noua instalare), astepta pana programul nu mai afiseaza nimic timp de 45 de secunde si inchide programul de la butonul X.

Daca ai si alte intrebari, nu ezita sa folosesti rubrica de comentarii.

 

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(12 din 15 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

1 Comment

 1. Nelu Popescu

  Interesant si multumesc ce faci pentru noi.
  Butonul de sus unde zice Cere solutii…Aici…nu functioneaza ….si de aceea cu respect va intreb aici in speranta ca puteti sa ma ajutati !
  Am luat un dvr acesta : https://www.cctv-supraveghere.ro/dvr-nvr-ahd-hibrid-stand-alone-1080p-cc-mhr5108s. Pe langa parola de administrator mai are si doua intrebari de securitate.
  Din mare nefericire AM REUSIT MAREA“ PERFORMANTA “ sa le uit pe toate si sa-l blochez…nici imaginile de la camere nu le mai vad…el totusi lucreaza ca vad ca la detectie miscare hardul lucreaza….ledul pe panou palpaie !. Am luat legatura cu vanzatorul si acesta mi-a cerut codul de 8 cifre ce se genereaza ( la introducerea parolei de admin ce o setasem si am uitao), data si ora de pe display si sa le trimit la ei ( la prima ora 8.30 AM cand deschid programul ) si ei sa trimita la chinez ca sa-mi trimita un cod de 6 cifre cu care resetez dvr-ul la parola admin implicita….adica blank….nimic necomplectat. Primesc codul de 6 cifre trimis de chinez, Introduc codul primit, zice ca reseteaza la pass implicit admin si-mi restarteaza aparatul. Si introduc admin, las liber la pass ( ca asa este implicit-fara parola prima oara…si apare …Contactati service…si tot asa de trei ori si Apare cont blocat. Las asa…sting doar monitorul si dim. la ora 5 cand ma trezesc…imi da acelasi cod de 8 cifre a contului blocat….ce-l trimit iar la vanzator…ei la chinez…chinezul iar da un cod de deblocare…si uite asa ma chinuii…de aproape 2 saptamani. Vanzatorul a zis ca chinezul nu a intalnit pe nimeni sa uite totul ….ca mine si ca este o performanta de l-am blocat. Acum…am cerut situl producatorului…OOGIS….vanzatorul a zis ca-s facute in china….pe vapoare…( aici cred ca a cam ras de mine )…si ca ei tin leg. doar cu cel ce face softul. Pe google…nimic de OOGIS…Am incercat totul de pe net. DVR-ul este productie 2016 luna 11 si cu sigiliu pe suruburile interne …de 7 mai 2017. Eu l-am cumparat la cutie de la ei pe 26 mai 2017….
  Pe placa de baza scrie HQ-MBD0135 2016. Cam atat…Va rog din suflet un mic sfat, ajutor…sa intru cu PC-ul prin router sau un cablu crossover direct in linuxul din dvr ?…Deci…un sfat….Deocamdata asta nu am incercat…urmand ca vanzatorul sa se ocupe….deocamdata de deblocare…si daca nu poate sa-l trimita la chinez ptr. remediere. Cu mii de multumiri, Nelu Bucuresti.

Leave A Comment?