Printeaza de oriunde in Google Print Cloud direct pe imprimanta de acasa sau de la birou

Configurare noua (How To)

Situatie

De multe ori pe e-mail-ul personal primim mail-uri cu atasamente si avem nevoie sa le printam, dar problema este ca nu suntem acasa. Daca suntem la munca uneori nu putem sa printam acolo din motive personale, iar daca suntem in oras si avem mare nevoie sa printam acel document nu prea avem cum.  Solutia este Google Cloud Print. Cum putem folosi Google Cloud Print ? Urmarind pasii de mai jos.

 

Solutie

Pasi de urmat

1. Trebuie sa avem instalat programul Google Chrome si sa avem contul de gmail conectat la Chrome dupa ce am instalat programul.

2. Click pe meniu (butonul din casuta rosie) si selectam Settings / Setari.

google cloud printing 0

 

3. In fereastra cu setari vom da click pe Arata Setarile Avansate / Show Advanced Settings si ne vom duce la Google Cloud Print si apasam pe butonul Manage.

google cloud printing 1

google cloud printing 2

4. Aici trebuie sa apasam pe butonul Add printers pentru a putea fi redirectionati in fereastra unde Google Chrome detecteaza ce imprimanta/e avem instalata/e si va trebui sa (le) bifam pe cea/cele dorita/e si din nou sa apasam pe butonul Add printers.

google cloud printing 3 google cloud printing 5

Dupa ce am efectuat Primul Pas vom putea sa imprimam orice document din google drive sau din casuta de e-mail ce a fost configurata sa foloseasca imprimanta de acasa.

1. Mergem in casuta de e-mail si deschidem fisierul ce il regasim atasat la mail-ul primit, iar Google Chrome il va deschide intr-o noua fereastra de unde putem sa apasam pe butonul imprimanta si sa selectam imprimanta de acasa.

google cloud printing 7 google cloud printing 8 google cloud printing 9

 

2. Pentru a imprima fisierul din mail, trebuie sa descarcati fisierul in telefon si la deschiderea fisierului vom apasa pe imprimanta.

google cloud printing 10

2. Aici vom selecta imprimanta pe care noi am adaugat-o in Google Cloud Print dupa care vom apasa pe butonul Print.

google cloud printing 11 google cloud printing 12 google cloud printing 13

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(23 din 54 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?