Protejarea conturilor online utilizând Monitorul parolelor

Configurare noua (How To)

Situatie

Atunci când activați Monitorul de parole pentru prima dată, Microsoft Edge verifică parolele pe care le-ați salvat în browser compară cu o bază de date mare de parole cunoscute care sunt stocate în cloud. Dacă oricare dintre perechile dvs. de nume de utilizator și parolă se potrivesc cu cele din baza de date, acestea vor apărea pe pagina Monitor parole din Setări Microsoft Edge. Toate parolele listate nu mai sunt sigure de utilizat și ar trebui să le modificați imediat.

În plus față de detaliile disponibile pe pagina Monitor parole, este posibil să vedeți una sau mai multe dintre notificările de mai jos care vă informează că aveți parole nesigure care trebuie actualizate:

 • Notificare rezumat    Atunci când activați Monitorul de parole pentru prima dată, toate parolele salvate vor fi scanate pentru a vedea dacă vreuna dintre ele a fost compromisă. Dacă oricare dintre parolele dvs. se potrivește cu cele din lista de parole cunoscute care au scurgeri, apare o notificare:Avertizare pentru parola cu scurgeri

  Această notificare apare o singură dată de fiecare dată când o parolă nouă este considerată nesigură. Atunci când vedeți notificarea, aveți două opțiuni: puteți selecta Vizualizare detalii pentru a vedea mai multe detalii sau puteți selecta Nu acum pentru a respinge această notificare.

 • Setări și mai multe avertizări de meniu   Dacă dezactivați notificarea rezumat, un ecuson mic va continua să fie vizibil în meniul Setări și altele .
  Dacă selectați Setări și altele  atunci când ecusonul este vizibil, Microsoft Edge va afișa o avertizare care vă spune numărul de parole care sunt compromise. Selectarea acestei avertizări vă va direcționa către pagina de setări a Monitorului de parole.
 • Notificare site web    Pe lângă notificările menționate mai sus, este posibil să vedeți și o avertizare atunci când vizitați un site web care are o parolă salvată, despre care se știe că este nesigură.
  Avertizarea nu va apărea pentru parolele incluse în lista Ignorare. Pentru a opri afișarea unei avertizări, mutați pur și simplu acea intrare de parolă în lista Ignorare din pagina de setări pentru Monitorul parolelor.
 • Scanare acum   În plus față de o scanare automată atunci când caracteristica este activată, acum puteți verifica oricând și securitatea parolelor, utilizând Scanare acum. Veți găsi această opțiune pe pagina de setări pentru Monitorul parolelor.
  Pentru a vă verifica oricând parolele, selectați Scanați acum. Scanarea se termină în câteva secunde și puteți afla care dintre parolele dvs. sunt nesigure și trebuie să fiți actualizat imediat pentru a rămâne protejat.
Securitate și confidențialitate

Securitatea și confidențialitatea datelor dvs. se află în centrul proiectării Monitorului de parole. Am făcut acest obiectiv prioritatea noastră absolută și fără compromisuri.

Atunci când Monitorul parolelor verifică acreditările dvs. în baza de date cu acreditări cunoscute cu scurgeri, criptarea puternică contribuie la protejarea informațiilor dvs. împotriva dezvăluirii către oricine. Doar dvs. știți care dintre parolele salvate sunt compromise; nici măcar Microsoft nu știe acest lucru.

Pentru a activa monitorul de parole
 1. Asigurați-vă că sunteți conectat la Microsoft Edge utilizând contul Microsoft sau contul de la locul de muncă sau de la școală.
 2. Accesați Setări și altele  > Setări  > Profiluri Parole.
 3. Activați Afișați avertizările atunci când se găsesc parole într-o irosire online. Poate fi necesar să extindeți Mai multe setări pentru a vedea opțiunea.

Toate parolele nesigure vor fi afișate pe pagina setări monitor parolă.

Activare automată

Dacă sunteți conectat și vă sincronizați parolele, monitorul de parole va fi activat automat pentru browserul dvs. De asemenea, veți vedea un mesaj care vă informează despre acest lucru. Puteți să accesați Setări și multe altele profiluri >> Parole și să dezactivați oricând Monitorul parolelor .

De asemenea, este posibil să vedeți un alt mesaj care vă întreabă dacă doriți să activați Monitorul de parole. Selectați Da pentru a activa caracteristica, apoi va verifica dacă s-au scurs parole. Dacă doriți să decideți mai târziu, puteți oricând să accesați Setări și altele  > Parole și să dezactivați oricând Monitorul de parole.

Răspunsul la notificări

Dacă aflați că o parolă nu mai este sigură, puteți alege cum să răspundeți.

 1. Accesați Setări și altele  > Setări  > Profiluri Parole Monitor parolă.
 2. Veți găsi toate parolele nesigure listate aici. Toate parolele listate aici au fost găsite pentru a se potrivi cu cele din baza de date de parole compromise și nu mai sunt sigure pentru utilizare. Ar trebui să le actualizați imediat.
 3. Pentru fiecare parolă de cont listată pe pagină, alegeți una dintre următoarele:
  • Pentru a modifica parola, selectați Modificare. Veți fi dus la site-ul web respectiv unde trebuie să vă actualizați parola.
  • Dacă o intrare din lista de parole compromise nu mai este relevantă pentru dvs., selectați Ignorare. Monitorul de parole adaugă parolele la o listă de avertizări ignorate.Dacă ați ignorat o avertizare, o puteți restaura din lista Avertizări ignorate, selectând Restaurare.

   Listă avertizări ignorate

De asemenea, am luat măsuri pentru a face activitatea de actualizare a parolelor puțin mai ușoară. Monitorul de parole integrează acum standardul web binecunoscut pentru URL-uri. Acest lucru înseamnă că, pentru anumite site-uri web (cum ar fi Github, Twitter, și WordPress), selectând butonul Modificare vă va duce direct la paginile respective schimba parola de aceste site-uri.

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(5 din 10 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor