Recuperare date smartphone

Configurare noua (How To)

Situatie

Odata cu raspandirea la scara larga a dispozitivelor digitale moderne, smartphone-ul a devenit un gadget foarte util si totodata nelipsit din viata unei persoane, astfel popularitatea acestuia aflandu-se intr-o continua crestere chiar si acum. Cu toate acestea, utilizatorii de smartphone-uri de multe ori se intalnesc cu situatii mai putin placute cum ar fi pierderea de date din cauza a diferite motive, ce tin de stergerea sau formarea intentionata sau neintentionata a dispozitivelor, actionarea unor factori externi precum apa sau foc, coruptia datelor din sistem sau de ce nu contactarea unui virus care va duce in cele din urma la pierderea informatiilor sau deteriorarea acestora.

Solutie

Dupa cum bine se stie, recuperarea de date este o sarcina care presupune un risc ridicat deoarece in anumite situatii ar putea duce la pierderea de informatii pentru totdeauna. Recuperarea datelor de pe un smartphone in siguranta se poate realiza insa numai cu ajutorul unor specialisti in domeniu deoarece tot acest proces implica redobandirea datelor existente in fisiere fara a le deteriora mai rau decat sunt.

In ceea ce priveste structura interna a unui smartphone, de obicei acestea au fost construite pentru a rula cu trei tipuri de software, si anume:

– smarphone care ruleaza cu ajutorul unui sistem de operare Windows;

– smartphone care are un sistem de operare numit iOS;

– iar cel de-al treilea tip de sistem de operare regasit in structura interna a unui smarphone este Android.

Indiferent de firma de la care cumparati un telefon, acesta va rula cu unul dintre sistemele de operare descrise mai sus, deci recuperarea datelor se va face cam in acelasi fel fara sa se tina cont neaparat de marca telefonului.

Cand vine vorba de pierderea datelor dintr-un smarphone, acestea pot deveni inaccesibile datorita a doua cauze majore. Astfel, putem vorbi despre defectiuni fizice si logice.

Putem vorbi despre o defectiune fizica in momentul in care telefonul nu mai poate fi utilizat, indiferent de comenzile date. Procedura de recuperare date in acest caz nu este foarte simpla si implica cunostintele avansate ale unui expert. In astfel de situatii telefonul va fi desfacut deoarece trebuie extras flash-ul de memorie pentru ca apoi sa se incerce recuperarea informatiilor de pe acesta utilizand diferiti algoritmi. Insa, apare o mare problema deoarece acest tip de telefoane sunt construite cu ajutorul unor algoritmi care nu sunt standardizati fapt care atrage de la sine o mare greutate in ceea ce priveste redobandirea datelor, unele cazuri devenind chiar imposibil de rezolvat.

Defectiunea logica ridica mai putine obstacole in ceea ce priveste recuperarea datelor, dar exista si situatii in care acestea nu mai pot fi redobandite. Printr-un defect logic intelgem toate acele actiuni care au dus la pierderea informatiilor precum poze, clipuri video sau documente. Disparitia acestora se datoreaza fie actiunilor facute din greseala, cum ar fi stergere, au fost reformatate setarile telefonului, contactarea unui virus din mediul on-line sau cuazele raman o enigma pe care nu o puteti deslusi singuri.

Procedura de recuperare a datelor in acest caz este una nu foarte grea, numai ca implica utilizarea unor programe speciale care au rolul de a accesa memoria telefonului. Programele numite si soft-uri sunt un instrument popular de recuperare date care se gasesc si pe internet, numai ca utilizarea acestora in necunostinta de cauza poate aduce mai multe prejudicii decat beneficii, tocmai din aceasta cauza nu se recomanda folosirea lor pe cont propriu.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(13 din 23 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?