Securitate: cum evitam accesul neautorizat la informatiile personale pe Android

Configurare noua (How To)

Situatie

Securitatea datelor și confidențialitatea utilizatorilor sunt mai importante ca niciodată. Smartphone-ul nostru deține fiecare informație despre noi, începând de la programul nostru zilnic și media personală până la detaliile noastre bancare. Cu toții trebuie să securizăm telefonul și tabletele Android pentru a ne păstra datele în siguranță.

Mulți dintre noi tindem să considerăm confidențialitatea smartphone-urilor noastre de la sine înțeles. Dar ceea ce nu realizăm este că ajungem să trecem cu vederea multe setări de confidențialitate care poate fi foarte riscant pentru datele tale și pentru tine. Cu toate acestea, există o mulțime de setări care ne pot ajuta să controlăm mai bine modul în care securizăm telefonul Android și informațiile personale.

Solutie

1. Rămâneți la magazinul de aplicatii
Chiar dacă telefonul vă permite să instalați programe fără magazinul de aplicații, nu intotdeauna este si cea mai buna alegere. Magazinul de aplicații al telefonului dvs. oferă o protecție rezonabilă împotriva programelor malware. Nu numai că aplicațiile sunt examinate pentru malware înainte de a fi adăugate în magazin, dar telefonul dvs. poate chiar să continue să scaneze în mod regulat programele instalate în magazinul de aplicații pentru a vă asigura că sunt în siguranță pentru dispozitivul dvs. Sursele externe, cum ar fi fișierele pe care le descărcați direct de pe site-uri web terță parte, nu vă pot promite același tip de protecție.

Dacă rulați Android, dezactivați opțiunea „Surse necunoscute” din setările de securitate ale telefonului:

2. Limitați ceea ce pot accesa aplicațiile dvs
Când instalați aplicații noi, telefonul vă solicită să confirmați cerințele de acces ale aplicației.De obicei, aplicațiile trebuie să acceseze lucruri precum fișierele (pentru a salva lucrurile), camera foto (pentru a face fotografii) și poate GPS (pentru a oferi conținut specific locației). Este posibil ca unele aplicații să aibă nevoie de acces la și mai multe: contactele, informațiile de profil etc.

Deși este aproape imposibil să folosești un smartphone fără a oferi aplicațiilor acces la unele dintre aceste lucruri, nu ar trebui să fii de acord doar cu termenii de acces ale fiecărei aplicații. Multe aplicații fac bani vânzând informațiile dvs. agenților de publicitate, așa că nu este surprinzător că doresc mai mult acces decât au nevoie cu adevărat. De exemplu, aplicația dvs. de lanternă trebuie să vă cunoască locația?

Dacă nu vă place accesul pe care îl solicită o aplicație, căutați în jur o aplicație similară care necesită mai puțin acces.

3. Instalați o aplicație de securitate
Nu ați lăsa computerul să funcționeze fără antivirus, așa că de ce să vă lăsați telefonul neprotejat? Nu contează ce sistem de operare rulează dispozitivul tău mobil sau cât de sigur spune producătorul său: dacă accesezi internetul cu acesta, telefonul tău este vulnerabil la atac.

Există o mulțime de aplicații antivirus și anti-malware disponibile pentru fiecare tip de dispozitiv. Aplicațiile firewall sunt, de asemenea, utile pentru a vă asigura că nicio aplicație nu trimite sau primește informații de care nu știți.

4. Asigurați-vă ecranul de blocare
Acest lucru pare destul de standard, dar majoritatea oamenilor încă nu o fac.  Dacă îți pierzi telefonul, fără un ecran de blocare securizat, cel care l-a gasit, poate accesa tot ce este acolo: fișierele tale personale, fotografiile, contul de Facebook, aplicațiile de cumpărături. Un PIN sau o parolă sunt cele mai sigure optiuni.

5. Configurați “Găsește-mi telefonul și ștergerea de la distanță”
Dacă nu ați configurat aceste funcții pentru telefonul dvs., pierdeți una dintre cele mai puternice măsuri de securitate pe care le puteți obține… și cu majoritatea telefoanelor, este gratuit. Dacă îți pierzi telefonul, funcția Găsește-mi telefonul te poate ajuta să-i identifici locația exactă folosind GPS-ul din telefon. Unele servicii vă vor permite chiar să suneți telefonul dacă este în apropiere.

Dacă nu vă puteți accesa telefonul imediat sau vă este teamă că cineva l-ar fi furat, puteți, de asemenea, să ștergeți de la distanță toate datele private. În acest fel, chiar dacă cineva reușește să spargă parola ta nou creată, super-securizată pentru ecranul de blocare, nu va fi nimic pe telefon de găsit.

6. Amintiți-vă, rețelele publice sunt publice
Planurile de date sunt scumpe și nimeni nu vrea să-și irosească megaocteții prețioși când poate naviga gratuit la cafeneaua locală. Dar ori de câte ori vă conectați la o rețea publică, vă deschideți dispozitivul pentru toți ceilalți din rețea. Orice hacker amator poate folosi Wi-Fi public pentru a spiona alți utilizatori din apropiere. Nu trebuie să evitați Wi-Fi-ul public cu totul – doar fiți inteligent în privința asta.

Dacă trebuie să vizitați site-uri securizate sau să accesați date private în timp ce sunteți afară, luați în considerare utilizarea unui serviciu VPN. Rețelele private virtuale vă criptează activitatea, astfel încât nimeni din rețeaua publică să nu o poată urmări. Multe companii oferă serviciu VPN pentru angajații lor, permițându-le să acceseze rețeaua companiei de oriunde. Unele routere de acasă oferă și acest serviciu.

7.Ține cont de securitatea și confidențialitatea mobilă
Nu ai cum să încetezi să-ți folosești dispozitivul mobil pentru a-ți gestiona informațiile securizate. De fapt, cu cât companiile adaugă mai multe funcții, cu atât ne bazăm mai mult pe ele și cu atât avem mai multă încredere în stocarea de informații private.

Smartphone-urile devin rapid portofelele noastre, camerele noastre foto, notebook-urile noastre, chiar și seifurile noastre personale.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 19 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?