Setare router Tenda F300 si Tenda W316R

Configurare noua (How To)

Situatie

Solutie

Pasi de urmat

Mai intai trebuie sa alimentati router prin adaptorul din cutia aparatului. Apoi cablu ce vine de afara cu semnal (cablu utp) il puneti in portul WAN la router si din portul 1-2-3-4 plecati cu un alt cablu catre calculator (in placa de retea).

Apoi deschideti un browser (mozilla, explorer etc) si sus in bara scrieti : 192.168.0.1 si apasati Enter. O sa apara o fereastra unde trebuie sa treceti datele de conectare ale routerului. La user trebuie sa scrieti admin (posibil sa fie deja trecut) iar la parola scrieti la fel, admin. (aceasta este parola initiala in cazul in care resetati vreodata routerul si o uitat)

Urmatorul pas este sa aleget tipul de conexiune. Pentru o conectare la rds de exemplu trebuie sa selectati PPPoE . Daca aveti alt internet provider in functie de tipul de conexiune ce il folosesc posibil sa fie nevoie sa selectati DHCP

La PPPoE Username – treceti userul l-ati primit de la provider ul dvs iar la PPPoE Password la fel.

La Wireless Security Setup – trebuie sa treceti parola care doriti sa o aveti la conexiunea wi-fi. Daca va apare si un camp SSID name acesta trebuie completat cu numele retelei wi-fi.

Apasati ok si cam atat !

A-ti reusit sa configurati rapid router-ul dumneavoastra.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(47 din 118 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?