Seteaza luminozitatea monitorului cu F.lux

Configurare noua (How To)

Situatie

F.lux reprezinta un program ce are rolul de a adapta luminozitatea si contrastul monitorului tau in functie de perioada zilei. F.lux ajusteaza automat temperatura culorilor, in vederea modificarii luminozitatii monitorului, pentru a oferii un confort vizual propice ochilor , in functie de perioada zilei in care lucrezi la calculator. Concret, in timpul zilei cand soarele este pe cer, f.lux va seta cea mai ridicata temperatura a culorilor, rezultand astfel o luminozitate ridicata, iar odata cu lasarea serii, temperatura culorilor va scadea treptat, astfel incat impactul vizual sa nu fie puternic si ochii sa fie protejati.

Solutie

Pasi de urmat

Acceseaza pagina oficiala de download f.lux la adresa http://stereopsis.com/flux/ si apasa butonul Download f.lux:

Vei observa aparitia managerului de descarcare in partea inferioara a paginii. Apasa butonul Run pentru a descarca si rula automat procesul de instalare al programului gratuit f.lux in calculatorul tau:

Citeste conditiile licentei de utilizare a programului gratuit f.lux, apoi apasa butonul I agree pentru a continua:

Asteapta ca instalarea propriu-zisa a programului gratuit f.lux in calculatorul tau sa se incheie cu succes:

Programul f.lux va porni automat si va modifica luminozitatea/contrastul monitorului tau in functie de perioada zilei. Prin apasarea butonului Change Settings poti modifica foarte simplu setari precum coordonatele locatiei tale, temperatura culorilor in functie de preferinte, viteza de tranzitie a efectelor f.lux, precum si bifarea/debifarea optiunii de a dezactiva efectele f.lux pe o perioada de o ora. De asemenea, poti vizualiza o simulare a efectelor f.lux pe o perioada de o zi, apasand bulina portocalie din interfata f.lux:

Acestia au fost toti pasii necesari descarcarii, instalarii si utilizarii programului gratuit f.lux.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 7 si Internet Explorer 9. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alt browser, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(4 din 9 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?