Utilizarea instrumentului System File Checker pentru repararea fişierelor de sistem lipsă sau deteriorate

Configurare noua (How To)

Situatie

În cazul în care unele caracteristici Windows nu funcționează sau Windows se blochează, utilizați System File Checker pentru a scana Windows și a vă restaura fișierele. Deși pașii de mai jos ar putea părea complicați la prima vedere, trebuie doar să îi urmați în ordine, pe rând, iar noi vom încerca să vă remediem problema.
Executaţi instrumentul System File Checker (SFC.exe)

Pentru a face acest lucru, urmați acești pași:

 1. Deschideţi o linie de comandă cu drepturi sporite.
 2. Dacă rulați Windows 10, Windows 8.1 sau Windows 8, rulați mai întâi instrumentul Deployment Image Servicing and Management (Gestionare și servicii imagine de implementare – DISM) pentru inbox înainte de a rula System File Checker (Program de verificare fișiere de sistem).  (Dacă rulați Windows 7 sau Windows Vista, treceți direct la Pasul 3.)

Tastați comanda următoare, apoi apăsați pe Enter.  Este posibil să dureze câteva minute pentru finalizarea operațiunii de comandă.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Important: Atunci când rulați această comandă, DISM utilizează Windows Update pentru a furniza fișierele necesare pentru a remedia erorile. Cu toate acestea, dacă clientul Windows Update este deja defect, utilizaţi o instalare Windows care rulează ca sursă pentru reparaţii sau un folder Windows alăturat dintr-o partajare de reţea ori de pe un suport amovibil, cum ar fi un DVD Windows, ca sursă a fişierelor. Pentru aceasta, rulaţi în schimb comanda următoare:

DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:C:\RepairSource\Windows /LimitAccess

Notă: Înlocuiți substituentul C:\RepairSource\Windows cu locația sursei de reparare.

 1. În linia de comandă, tastați comanda următoare, apoi apăsați pe ENTER:

sfc /scannow

Promptul de comandă cu drepturi de administrator - sfc/scannow

Comanda sfc /scannow va scana toate fişierele de sistem protejate şi va înlocui fişierele deteriorate cu o copie memorată în cache amplasată într-un folder comprimat din %WinDir%\System32\dllcache.
Substituentul % WinDir % reprezintă folderul de sistem de operare Windows. De exemplu, C:\Windows.

Notă! Nu închideţi această fereastră de linie de comandă până la finalizarea verificării. Rezultatele scanării vor fi afișate după terminarea acestui proces.

 1. După ce se termină procesul, este posibil să primiţi unul dintre următoarele mesaje:

  • Protecţia de resurse Windows nu a găsit încălcări de integritate. Acest lucru înseamnă că nu aveţi fişiere de sistem lipsă sau deteriorate.
  • Protecţia de resurse Windows nu poate efectua operațiunea solicitată.

   Pentru a rezolva această problemă, efectuaţi scanarea cu instrumentul System File Checker în modul de siguranţă şi asiguraţi-vă că există folderele PendingDeletes şi PendingRenames în %WinDir%\WinSxS\Temp.

  • Protecţia de resurse Windows a găsit fişiere deteriorate şi le-a reparat cu succes. Detaliile sunt incluse în CBS.Log %WinDir%\Logs\CBS\CBS.log.
  • Protecţia de resurse Windows a găsit fişiere deteriorate, dar nu a putut remedia unele dintre ele. Detaliile sunt incluse în CBS.Log %WinDir%\Logs\CBS\CBS.log.

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 11 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?