Vechiul și noul Microsoft Edge, side-by-side – cum să instalezi noul Edge fără a-l pierde pe cel vechi

Configurare noua (How To)

Situatie

Începând cu 15 ianuarie, data la care noul browser al celor de la Microsoft a fost lansat oficial, cei mai înfocați fani ai gigantului american s-au grăbit să îl instaleze, ca apoi să afle că vechiul browser Edge a fost înlocuit complet. Deși noul browser este un upgrade semnificativ, există posibilitatea ca nu toți să fie încântați de noua versiune, iar o procedură de rollback la versiunea veche, din păcate, nu există.

Pentru cei care vor să testeze noul browser înainte de a se decide dacă vor trece la noua versiune sau nu, aceasta este o problemă. Din fericire, deși nu există o procedură de revenire la versiunea anterioară, există o procedură de a păstra ambele versiuni, simultan, pentru cei care nu au instalat deja noua versiune.

Solutie

Pasi de urmat

Înainte de a instala noua versiune, trebuie editat un anume Group Policy. Pentru a deschide Group Policy Editor, scriem gpedit.msc în Run.

Navigăm către Computer Configuration > Administrative Templates > Microsoft Edge Update > Applications.

În subcategoria Applications, vom edita policy-ul Allow Microsoft Edge Side by Side browser experience. Dublu click pe Policy și se va selecta Enabled.

După activarea policy-ului, va fi necesar un restart, iar apoi, noul Microsoft Edge poate fi instalat, fără riscul de a pierde vechiul browser Microsoft Edge.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(6 din 18 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?