Windows 10 Media Creation Tool pentru a crea un fișier ISO, DVD sau un stick USB

Configurare noua (How To)

Situatie

Dacă vrei să instalezi Windows 10 pe un calculator sau pe un alt dispozitiv, trebuie mai întâi să creezi un suport fizic de instalare, precum un stick de memorie USB sau un DVD boot-abil. Din fericire, este ușor să faci asta în Windows 10, deoarece Microsoft a creat un instrument numit Windows 10 Media Creation Tool, gândit special pentru așa ceva. Dacă vrei să afli de unde să îl iei și cum să îl folosești pentru a îți crea propriul suport fizic de instalare sau pentru a descărca un fișier ISO pe care să poți să îl scrii pe un DVD, cu ultima versiune de Windows 10 (May 2019 Update), citește acest ghid:

Ce trebuie să știi înainte de a continua

Înainte de a începe crearea propriului tău stick de memorie USB sau DVD cu Windows 10 May 2019 Update, verifică următoarele cerințe și recomandări:

  • Trebuie să ai disponibilă o conexiune la internet, astfel încât să poți descărca fișierele de instalare.
  • Trebuie să ai suficient spațiu pe hard disk pentru fișierele de instalare pe care le vei descărca. Este o idee bună să ai cel puțin 12 GO de spațiu de stocare liber.
  • Dacă vei crea un stick de memorie USB, reține faptul că toate datele de pe el vor fi șterse, deoarece Media Creation Tool îl va formata înainte de a copia pe el fișierele necesare instalării Windows 10.
  • Dacă vei crea o unitate media cu fișiere de instalare Windows 10, vei avea nevoie de un DVD sau stick USB cu cel puțin 8 GO spațiu de stocare.
  • Dacă vrei să instalezi Windows 10 pe curat, ai nevoie de o cheie de licență. În cazul în care ai nevoie de ajutor pentru instalarea Windows 10 de la zero, citește Instalează Windows 10 de pe un stick USB, de pe DVD ori dintr-un fișier ISO.
  • Dacă intenționezi să faci upgrade pentru calculatorul sau dispozitivul de pe care lucrezi acum, verifică întâi dacă îndeplinește cerințele minime. Le găsești aici: Specificații și cerințe de sistem Windows 10.

Descarcă și execută Media Creation Tool pentru Windows 10

Nu contează dacă vrei să-ți creezi propriul mediu de instalare ori doar să descarci un fișier ISO cu kit-ul de instalare pentru cea mai nouă versiune de Windows 10. Pentru ambele sarcini folosești Media Creation Tool – un fișier executabil oferit de Microsoft. Acesta îți permite să descarci Windows 10 și să îți creezi propriile tale unități media de instalare sau să faci actualizarea la cea mai nouă versiune de Windows 10, pe PC-ul curent.

Pentru a obține Media Creation Tool, deschide navigatorul tău web favorit și mergi aici: Descărcați Windows 10. Derulează pagina până găsești butonul “Descărcați instrumentul acum” și apasă pe el. Este în secțiunea care te întreabă: “Doriți să instalați Windows 10 pe PC?”.

Microsoft îți cere să descarci un fișier executabil numit MediaCreationTool, cu o dimensiune de 18,3 MO. Numele fișierului este urmat de numărul de versiune 1903, care îți spune că vei primi Windows 10 cu May 2019 Update.

Salvează-l undeva pe PC-ul tău și apoi rulează-l. În funcție de ceea ce dorești să faci, citește următoarea secțiune din acest ghid sau pe cea de după ea.

Cum folosești Media Creation Tool pentru a descărca o imagine ISO cu cea mai nouă instalare de Windows 10

Poți folosi Media Creation Tool pentru a crea o imagine ISO cu Windows 10. Începe prin a executa fișierul MediaCreationTool1903.exe, folosind un cont de utilizator cu drepturi de administrator. Atunci când Controlul Contului Utilizatorului (CCU) te întreabă dacă vrei să rulezi acest program, apasă pe Da.

Media Creation Tool se încarcă și îți cere să accepți termenii de licențiere. Apasă pe butonul Acceptare.

Media Creation Tool te întreabă ce vrei să faci. Selectează cea de-a doua opțiune, care spune “Creați un suport fizic de instalare (unitate flash USB, DVD sau fișier ISO) pentru alt PC” și apasă pe Următorul.

În continuare, alege LimbaEdiția și Arhitectura care vrei să fie folosite pentru crearea fișierului ISO pe care îl vei descărca. De asemenea, poți să alegi și să folosești “opțiunile recomandate pentru acest PC”, opțiune ce selectează automat limba, ediția și arhitectura care se potrivesc PC-ului pe care lucrezi în acest moment. După ce ai ales ceea ce dorești, pasă pe Următorul.

Ți se cere să alegi ce tip de unitate media vrei să folosești. Selectează “Fișier ISO” și apasă pe Următorul.

Media Creation Tool îți cere să alegi locația unde vrei să salvezi fișierul ISO care va fi descărcat. Răsfoiește pe calculatorul tău și alege folderul unde salvezi fișierul. Dacă vrei, dă-i și ce nume dorești. După aceea, apasă pe Salvare pentru a începe descărcarea fișierului ISO.

Media Creation Tool începe descărcarea fișierelor de instalare pentru Windows 10. În funcție de viteza conexiunii tale la internet și de cât de solicitate sunt serverele Microsoft, acest proces poate dura mai multe minute.

După ce s-a terminat descărcarea, este verificată integritatea ei. După aceea, fișierul ISO este creat în locul ales de tine mai devreme. După ce fișierul ISO a fost creat, ți se afișează locația sa. Apasă pe Terminare și poți folosi fișierul ISO pentru a-l scrie pe un DVD ori a-l monta într-o mașină virtuală.

Pentru a instala Windows 10 fără probleme, te sfătuim să citești cu atenție ghidul nostru: Instalează Windows 10 de pe un stick USB, de pe DVD ori dintr-un fișier ISO.

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(6 din 10 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?