Criptarea unui telefon / tableta cu Android

Configurare noua (How To)

Situatie

Android ofera posibilitatea de criptare a telefonului / tabletei si a informatiilor de tip aplicatii, fisiere descarcate sau alte date existente pe dispozitivul dvs. Criptarea este posibila pentru orice dispozitiv cu Android Jelly Bean 4.1 sau mai nou.

Backup

Inainte de criptare este necesar sa realizati o copie de siguranta a datelor. Folositi software-ul pus la dispozitie de catre producator. Utilizati PC Companion daca aveti telefon / tableta Sony.

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a permite criptarea dispozitivului este necesar sa stabiliti un cod de blocare al ecranului. Accesati meniul Settings -> Security -> Screen Lock, apoi alegeti optiunea de setare a unui cod PIN sau parola.

pin

Dispozitivul dvs. trebuie sa aiba minim 50% autonomie (acumulator), trebuie sa fie conectat la incarcatorul de curent si alimentat pana cand procesul de criptare este finalizat. Daca ati indeplinit aceste conditii puteti incepe setup-ul.

Deschideti meniul Settings -> Security -> Encrypt phone (sau Encrypt tablet).

encrypt

Apoi tastati codul pin (codul de blocare ecran) pentru a incepe criptarea datelor. Dispozitivul se va restarta de cateva ori pana cand va cripta toate datele.

confirmare

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

In functie de cantitatea de informatie existenta pe dispozitiv procesul de criptare poate dura o ora sau chiar mai mult. Daca intrerupeti acest setup exista riscul de pierdere a datelor.

La fiecare repornire a telefonului este necesara confirmarea codului pin (codul de blocare ecran).

Plan de restaurare in caz de nefunctionare

Daca procesul de criptare esueaza este necesar sa resetati telefonul la setarile din fabrica.

Etichetare:

Voteaza

(162 din 328 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?