Cum se folosește modul de conducere asistent în Google Maps

Google Maps are o navigare excelentă pas cu pas, dar este important să nu vă folosiți telefonul în timp ce conduceți. De aceea, Maps are un mod de conducere alimentat de Asistentul Google, care pune la dispoziție comenzi rapide obișnuite.  Modul de conducere este o funcție care utilizează atât Google Maps, cât și Google Assistant. Este disponibil numai pentru dispozitivele Android 9+ și necesită ca dispozitivul să fie orientat în portret.

[mai mult...]

Eliberare memorie RAM smartphone

Memoria cu acces aleator, prescurtată RAM de la Random Access Memory, este o memorie volatilă, ceea ce înseamnă că nu stochează date în mod permanent ci doar temporar, iar acestea dispar de îndată ce alimentarea cu energie electrică este oprită.

Memoria RAM are un rol deosebit de important deoarece, tocmai pentru că fiind o memorie internă, datele sunt stocate temporar, înlesnind procesul de furnizare al informațiilor de pe spațiul de stocare către procesor, primind și trimițând date mai repede, indiferent că vorbim despre dispozitive mobile Android sau despre calculatoare ori laptopuri. Mai jos o să vedem câțiva pași ce ar trebui urmați pentru a elibera din memoria RAM.

[mai mult...]

Aplicație monitorizare rețea Wi Fi

Azi voi prezenta o aplicație de monitorizare a rețelei Wi Fi, aplicație ce poate detecta IP-urile dispozitivelor ce sunt conectate la rețeaua wireless și cu ajutorul căreia putem verifica informațiile despre semnal, putem bloca conexiunile nedorite, putem diagnostica viteza și puterea wireless, precum și putem mapa rețeaua pe un afișaj grafic profesional ușor de înțeles.

Aplicația se numește Wifi Analyzer – Home & Office Wifi Security și se poate downloada gratis de pe Magazin Play.

               

Funcții cheie ale aplicației:

  • Descoperire rețea – Afișează adrese IP publice, adrese MAC, nume furnizor, puncte de acces fără fir (WAP, AP) și multe altele.
  • Wifi Strength – Afișează puterea semnalului Wifi și viteza Wifi, testează conexiunile la internet, oferă criptare, frecvență, adresă MAC, DHCP și închiriere DHCP.
  • Scanare punct de acces – Afișează toate punctele de acces ale routerului în raza de acțiune, inclusiv adresele MAC, canalele și puterea semnalului dBm.
  • Graficele punctelor de acces – Afișează canalul curent pe care operează routerul dvs. și câți vecini au același canal.
  • Conexiuni – Afișează TOATE conexiunile curente direcționate prin dispozitiv, inclusiv conexiuni străine stabilite, interfețe IP ascultate și conexiuni închise. Fiecare adresă IP stabilită este comparată cu 35 de baze de date din lista neagră pentru a determina dacă adresele IP sunt de încredere sau amenințări cunoscute!
  • Blocarea dispozitivelor în rețea – Blocarea vă va duce la interfața web a dispozitivelor, astfel încât să vă puteți conecta și să afișați lista neagră a adresei MAC nedorite în lista de filtrare a adreselor MAC ale routerului pentru a bloca dispozitivele să folosească rețeaua.
[mai mult...]