Securitate si criptare dispozitive

Cum folosesti telefonul pentru a inchide calculatorul de la distanta

          Daca stai departe de PC mult timp, ar fi bine sa stii cum folosesti telefonul pentru a-ti închide calculatorul folosind o aplicatie simpla.

          Telefonul din buzunar este centrul vietii tehnologice al multora dintre noi. Folosim smartphone-ul pentru a comanda pizza, pentru a chema un taxi sau pentru a interactiona cu televizorul. Daca ai facut primii pasi catre o casa inteligenta, folosind o aplicatie de mobil, iti poti închide becurile prin casa sau creste temperatura de la calorifer. Pornind de la aceasta premisa, este aiurea să nu-ti folosesti gadgetul favorit pentru a realiza cateva sarcini simple pe computer. Merita să faci acest gest mai ales cand toate electronicele tale smart sunt in aceeasi retea wireless.

[mai mult...]

Cum pui parola la un stick USB si iti protejezi datele prin criptare

http://www.rohos.com/1/wp-content/uploads/2012/07/rohos-mini-drive-logo-500x333.jpg

             Se întâmpla deseori sa ai un set de documente sau fotografii pe care ti-ai dori sa le protejezi si sa nu le gazduiesti in cloud. Acestea pot foarte bine sa fie puse la pastrare pe un stick USB sau hard disk extern pe care il pui în vitrina. In situatia in care vrei sa apelezi insa la o masura de securitate suplimentara, cel mai bine ar fi sa stii cum pui parola la un stick USB. Atunci, este complet irelevant daca respectivul mediu de stocare iti este furat sau cineva incearca sa copieze datele de pe el. Sansele de reusita sunt infime spre inexistente. Din acelasi motiv, ar fi bine sa nu uiti niciodata parola pe care ai folosit-o la criptarea datelor.

 

[mai mult...]

Configurare telefon Yealink SIP-T21 E2

Se conecteaza telefonul la o retea si se afla IP-ul accesand Menu – Staus

Accesam telefonul introducand IP-ul in browser, user name-ul si parola default sunt admin.

In tab-ul Account selectam Line Active – Enable.

In campurile Display Name, Register Name si User Name completam cu usernameul creat in Calltrack.

In campul Password punem parola.

Campurile SIP Server 1 si 2 se completeaza cu datele primite de la provider.

Apasam butonul Confirm.

Restartam telefonul si verificam functionarea telefonului.

[mai mult...]

Verifica cat de sigure sunt parolele tale folosind cracklib

Oamenii folosesc , in general, aceeași parola pentru toate conturile lor si acest lucru este ceea ce ajuta crackerii sa sparga conturile lor . Aproape toate conturile sparte sunt datorate parolelor slabe si refolosite . Parolele sunt, practic, prima linie de aparare impotriva accesului neaprobat la conturile vostre. Cu o  parola puternica, veti avea o protectie sportita a conturilor de e-mail/locale/sociale/aplicatii  impotriva atacurilor crackerilor .

[mai mult...]