Situatie
Atunci cand placa grafica nu mai face fata cerintelor jocurilor sau a altor aplicatii .
Cresterea performantei placii grafice.
Backup
Pentru a face overclock , este necesar sa fiti pregatiti si pentru eventualele esecuri ( erori tip blue screen ) ,incalzirea placii, etc.
De asemenea trebuie sa aveti in vedere faptul ca coolerul unui laptop nu este gandit decat pentru frecventa de baza si de aceea trebuie sa asigurati un flux de aer pe fantele de admisie.
Solutie
Pasi de urmat
Deschidem aplicatia .
Posesorii de laptopuri sau placi de baza MSI au posibilitatea de a modifica mai multe setari ,pentru produse de la alte branduri se va putea modifica doar freventa nucleului si frecventa memoriei , acest lucru fiind suficient.
Configurarea si experimentarea
Pentru a face overclocking placii grafice nu exista o configuratie standard , acest lucru difera in functie de placa grafica , de sistemul de racire etc.
Se experimenteaza diferite configuratii fara a duce la maxim valorile ce le permite softul. In cazul in care rezultatul nu este multumitor , se va incerca o noua configuratie pana cand se va observa o imbunatatire . Este recomandat sa se inceapa cu cresteri mici de +10 pentru a putea observa reactia sistemului.
Tip solutie
WorkaroundImpact colateral
Overclocking-ul reprezintă procedeul prin care o componentă hardware de calculator este forțată să funcționeze la frecvență mai mare decât cea specificată de producător , din aceasta cauza utilizatorul este direct responsabil pentru eventualele defecte ce pot aparea in decursul procesului.Este recomandat sa se monitorizeze temperatura placii in timpul procesului , iar daca aceasta depaseste valuarea de +85 grade Celsius , computerul va fi lasat in repaus 15 min , dupa care se incearca o configuratie diferita .
Plan de restaurare in caz de nefunctionare
In cazul in care placa grafica refuza sa functioneze impreuna cu afterburner , va apare blue screen la orice configurartie , este recomandat sa dezinstalati softul .
Leave A Comment?