Rezolvă problemele de rețea cauzate de actualizarea Windows 10

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Ultima actualizare Microsoft Windows 10 (1803)- Aprilie 2018, are potențialul de a provoca probleme cum ar fi lipsa conectivității, precum și eșecul de a afișa orice rețea disponibilă, foldere sau calculatoarele partajate.

Solutie

In primul rand trebuie sa vedem ca serviciul de network discovery functioneaza. Mergeți la Servicii (faceți click dreapta pe Start, alegeți Run (Executare), apoi introduceți “Services.msc” pentru a afișa Consola de servicii) și pentru a vedea dacă acestea sunt setate la pornire “Manuală”:

Function Discovery Provider Host. Function Discovery Resource Publication.

 

Dacă acestea sunt setate să pornească manual, faceți click cu butonul din dreapta pe fiecare, mergeți la Proprietăți și setați câmpul Tip de pornire la Automat (pornire întârziată). Apoi faceți click dreapta și porniți-le pe ambele, apoi vedeți dacă puteți găsi alte sisteme în rețea.

Microsoft a anunțat deja din vara anului 2017 că va expira suportul pentru protocolul SMBv1 în Windows 10. Abrevierea SMB reprezintă Server Message Block (fostul nume este LAN Manager sau NetBIOS protocol), un protocol de rețea pentru fișiere, imprimare și alte servicii de servere în rețele de calculatoare. Versiunea 1 (SMBv1) a protocolului de rețea proiectat în urmă cu peste 30 de ani și mai ales, implementarea Microsoft, este considerat foarte vulnerabil și critic pentru securitate.

Pasul doi: intram in Windows Features si sa reinstalam protocolul SMB1.

Pasul 3: faceți click dreapta pe pictograma Rețea din bara de sistem și alegeți depanarea problemelor:

ss3.png

Faceți click pe o altă problemă:

ss4.png

Faceți click pe Utilizați un adaptor de rețea specific (de exemplu, Ethernet sau fără fir):

ss5.png

Puteți specifica adaptorul cu care aveți probleme, dar vă recomandăm să lăsați toate adaptoarele de rețea evidențiate și făcând click pe Următorul.

Windows va efectua apoi o serie de diagnostice împotriva adaptoarelor de rețea și va repara automat orice probleme găsite.

ss6.png

Pasul 4: Restart Calculator.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(34 din 66 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?