Cum sa alegi imprimanta potrivita?

Configurare noua (How To)

Situatie

Cel mai important este sa iti pui urmatoarele intrebari: Cate pagini vor fi printate in medie pe luna, printez doar alb-negru sau si pagini color, am nevoie si de scanner sau de fax?

Solutie

Pasi de urmat

In principiu ce trebuie sa stiti:

Se comercializeaza doua tipuri de imprimante din punct de vedere al tehnologiei: laser si inkjet.

Imprimanta inkjet functioneaza cu cartuse incarcate cu cerneala si pot printa un numar mai mic de pagini (cateva sute) in schimb imprimantele laser folosesc un toner ce poate printa peste o mie de pagini la o singura incarcare.

Ca si pret de obicei o imprimanta laser costa dublu fata de una inkjet cu aceleasi functii. Tonerele si cartusele se pot reincarca la ambele modele.

Datorita tonerului reincarcabil, imprimantele laser obtin un cost mai mic pe pagina fata de cele inkjet. Deci daca avem un birou, sau printam mai mult de 500 de pagini pe luna avem nevoie de o imprimanta laser in mod sigur. Pentru acasa (studii,poze ,etc) o alegere mult mai buna este imprimanta inkjet.

Imprimanta inkjet:


Imprimanta laser:

Trebuie mentionat faptul ca imprimantele laser cu un pret rezonabil sunt in general alb-negru. Daca avem nevoie sa printam des si pagini color atunci o imprimanta inkjet superioara ar fi de preferat, deoarece cele laser sunt foarte scumpe.

Extrem de populare sunt pe piata ,asa numitele multifunctionale care ofera functii de printare, scanare sau trimitere fax in acelasi pachet. E de preferat o asemenea varianta, tinand cont ca o imprimanta + scaner + fax cumparate separat ar costa de 3 ori mai mult.

Imprimanta Multifunctionala HP LaserJet M2727 nf, Copiator, Scanner, FAX, monocrom

Dupa ce am hotarat tipul de imprimanta pe care il cumparam, urmeaza sa decidem ce optiuni vrem sa aiba.

Vom vorbi mai mult despre optiunile prezente pe imprimantele inkjet, de fapt pe multifunctionalele inkjet.

In primul rand stabiliti un buget pentru acest produs tinand cont ca o imprimanta mai ieftina poate deveni mai costisitoare decat una mai scumpa in utilizare.

Sunt imprimante de 200-250 lei al caror cost pe pagina printata ajunge la 0,30-0,40 de bani, in timp ce o imprimanta multifunctionala mai scumpa ( 350-450 lei) poate reduce costul per pagina la 0,08 bani cum este de exemplu cazul lui HP 3525.

Deci platiti mai mult la inceput si o sa printati mai ieftin, amortizand imediat investitia.

O functie utila si cea mai utilizata functie, este printarea fata-verso. Va puteti gandi cat timp economisiti printand o hartie pe ambele parti simultan. Daca printam cateva pagini pe luna o astfel de optiune nu este chiar necesara.

Internetul si conexiunea cu dispozitivele mobile au fost introduse de ceva timp si pe imprimante. Daca nu aveti loc suficient pe birou, sau doriti sa printati de pe telefonul mobil sau tableta fara sa folositi fire, puteti achizitiona o imprimanta wireless.

Conectandu-se la un router ca si restul dispozitivelor o sa puteti printa de pe orice aparat din retea. Mai nou, brand-uri ca HP sau Canon au introdus si functia de CloudLink sau ePrint. Imprimanta se conecteaza la un server pe internet, si puteti printa oriunde v-ati afla in lume direct in imprimanta de acasa.

Tot ce trebuie sa faceti e sa va conectati la Internet si sa trimiteti fisierul respectiv spre serverul respectiv. Pagina se va imprima acasa sau la birou chiar daca sunteti la sute de km distanta.

In momentul de fata, majoritatea imprimantelor permit reincarcarea cartuselor pentru reducerea costurilor si sunt compatibile cu toate sistemele de operare de la Linux, Mac OS pana la Windows 8.1.

Deasemenea, exista aplicatii dedicate pentru IOS si Android ce permit accesarea de pe telefoane si tablete.

Succes!

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(10 din 23 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?