Cum poti adauga mai simplu diacritice si punctuatie corecta la orice text

Configurare noua (How To)

Situatie

Daca te-ai obisnuit sa scrii fara diacritice si te-ai lovit de o situatie in care trebuie sa redactezi un text in care sa folosesti semnele diacritice ale limbii romane, atunci programul AutoCorect te poate ajuta foarte mult. Este un program foarte util tutor celor care vor un program capabil sa corecteze texte in limba romana si sa adauge diacritice acolo unde este cazul. Desi aceasta este functionalitatea de baza, AutoCorect pune la dispozitia utilizatorului un editor de texte complet, capabil sa deschida si sa editeze toate formatele de fisiere importante.

Backup

Nu necesita backup

Solutie

  1. Dupa ce ati descarcat si instalat ptogramul , puteti introduce orice text si incepe corectarea .

Ca exemplu voi lua urmatorul text : “Acum 100.000 de ani, pe pamint existau cel putin sase specii de oameni. Astazi exista una singura: noi, Homo sapiens. Ce s-a intimplat cu celelalte? Si cum am ajuns sa fim stapinii planetei? De la inceputurile speciei noastre si rolul pe care l-a jucat in ecosistemul global pana in modernitate, Sapiens imbina istoria si stiinta pentru a pune in discutie tot ce stim despre noi insine, ne arata cum ne-am unit ca sa construim orase, regate si imperii, cum am ajuns sa credem in zei, in legi si in carti, dar si cum am devenit sclavii birocratiei, ai consumerismului si ai cautarii fericirii. De asemenea, ne indeamna sa privim in viitor, caci de citeva decenii am inceput sa incalcam legile selectiei naturale care au guvernat viata in ultimii patru miliarde de ani. Dobindim capacitatea de a modela nu doar lumea din jurul nostru, ci si pe noi insine. Incotro ne duce aceasta si ce vrem sa devenim? “

2. Puteti incepe prin a corecta punctuatia, dupa ce ati bifat ca in imaginea de jos, dati click pe “Punctuatie”. Va va spune cate modificari s-au facut si puteti trece la pasul urmator.

3. Pentru a pune diacriticele bifati cele doua setari ca in imaginea de jos.

4. Urmatorul pas este sa dati click pe “Diacritice” si sa incepeti corectarea.

Trebuie sa cititi fraza ca sa vedeti cum este corect, iar in functie de sensul ei puteti sa puneti diacriticele dand click pe “Modifica”, iar daca nu este nevoie, pe “Ignora”. Astfel se procedeaza de la un cuvant la celalalt pana la sfarsitul textului.

5. Ultimul pas este “Ortografie” si bifati “Incepe cu primul rand”. Procedeul este la fel ca la pasul 4 .

Cu acest ultim pas ati corectat textul atat din punct de vedere al punctuatiei, ati adaugat diacriticele corect dar si corectarea cuvintelor   din punct de vedere ortografic .

Textul de final arata acum asa : ” Acum 100.000 de ani, pe pământ existau cel puţin şase specii de oameni. Astăzi există una singură: noi, Homo sapiens. Ce s-a întâmplat cu celelalte? Şi cum am ajuns să fim stăpânii planetei? De la începuturile speciei noastre şi rolul pe care l-a jucat în ecosistemul global până în modernitate, Sapiens imbina istoria şi ştiinţa pentru a pune în discuţie tot ce ştim despre noi înşine, ne arată cum ne-am unit ca să construim oraşe, regate şi imperii, cum am ajuns să credem în zei, în legi şi în cărţi, dar şi cum am devenit sclavii birocraţiei, ai consumerismului şi ai căutării fericirii. De asemenea, ne îndeamnă să privim în viitor, căci de câteva decenii am început să încălcăm legile selecţiei naturale care au guvernat viaţa în ultimii patru miliarde de ani. Dobândim capacitatea de a modela nu doar lumea din jurul nostru, ci şi pe noi înşine. Încotro ne duce aceasta şi ce vrem să devenim? ” (text prezentare carte : Sapiens. Scurta istorie a omenirii , Yuval Noah Harari )

 

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(11 din 28 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?