Cum să utilizați aplicația web progresivă Google Drive

Configurare noua (How To)

Situatie

Odată cu trecerea de la aplicațiile Chrome, aplicațiile Web progresive (PWA) par să le înlocuiască rapid. YouTube Music, Google Maps și Google Photos s-au alăturat tuturor rândurilor, iar acum Google Drive este și pe listă.

Solutie

Cum se instalează PWA-ul Google Drive

Instalarea unui PWA în Chrome este destul de nedureroasă. Nu trebuie să descărcați nimic și este nevoie de o fracțiune de secundă pentru a fi configurat.
Pentru a începe, deschideți Chrome, îndreptați-vă la pagina de pornire Google Drive, apoi faceți clic pe semnul plus (+) de la sfârșitul barei de adrese.

Click the plus sign (+) in the address bar.

Dacă nu vedeți un semn în plus, puteți instala PWA din meniul Setări. Faceți clic pe cele trei puncte din colțul din dreapta sus, apoi selectați „Instalare Google Drive” din meniu.

Click the three dots in the top-right corner, and then click "Install Google Drive."

Apare un pop-up care vă întreabă dacă doriți să instalați aplicația; faceți clic pe „Instalare”.

Click "Install."

Asta e! Acum, după ce ați instalat Google Drive PWA, să aruncăm o privire la ce puteți face cu acesta.

Cum se utilizează PWA Google Drive

După ce este instalată, aplicația se deschide într-o fereastră nouă, care arată ca orice program sau aplicație de sine stătătoare pe care l-ați descărca pe computer. Chiar dacă PWA-urile sunt practic doar site-uri web, acestea includ funcții pe care le găsiți în mod obișnuit în aplicațiile tradiționale, cum ar fi asistență offline, notificări și sincronizare de fundal.

Puteți lansa, de asemenea, un PWA direct de pe desktop. Dacă faceți dublu clic pe pictograma Google Drive, aplicația se deschide imediat.

Double-click the Google Drive icon.

După lansarea aplicației, veți observa că arată identic cu pagina principală Google Drive, ceea ce este intenționat Când navigați în jurul unui PWA, acesta arată și se simte la fel ca site-ul web; tot ce puteți face într-un browser, puteți face aici.

The Google Drive PWA interface.

Cum se încarcă fișiere și foldere

Dacă doriți să adăugați foldere noi sau să încărcați un fișier sau folder, faceți clic pe „Nou” pentru a începe.

Click "New."

În mod alternativ, puteți trage și arunca fișiere sau foldere de pe computer direct în PWA pentru a le încărca în Drive.

A file mid-drag, about to be uploaded to the Google Drive PWA.

După ce încărcați fișierul sau folderul, faceți dublu clic pe el pentru a-l deschide.

Double-click your file to open it.

Unitatea poate previzualiza unele fișiere din PWA sau deschide o nouă filă în Google Chrome. De exemplu, dacă este un fișier Microsoft Office (Excel, Word, PowerPoint) sau imagine (JPEG, PNG, etc.), o previzualizare apare în interiorul PWA.

Cu toate acestea, fișierele G Suite (foi, documente, diapozitive, desene) se deschid într-o filă Google Chrome.

An Excel spreadsheet in a Google Drive preview window.

În exemplul nostru, dorim să deschidem un fișier Excel ca fișier G Suite pentru a-l edita. Pentru a face acest lucru, facem clic pe „Deschideți cu” și apoi selectăm „Foi de calcul Google”.

Click "Open with," and then click "Google Sheets."

Chrome activează și deschide o nouă filă pe site-ul Foile de calcul. Fișierul se încarcă și acum îl putem edita online.

A spreadsheet open in Google Sheets.

După cum am menționat anterior, Google Drive are un PWA dedicat, dar nu toate produsele Google au încă unul. Așadar, dacă încercați să deschideți un fișier Docs, Fișe sau Slide, browserul Chrome va deschide o nouă filă, astfel încât să puteți vizualiza fișierul dvs.

Cum se creează link-uri de descărcare partajabile pentru fișiere

Dacă doriți să partajați ceva, puteți genera un link pentru orice fișier de pe Google Drive.

Mai întâi, navigați la fișierul pe care doriți să îl partajați, faceți clic dreapta pe el, apoi selectați „Obțineți linkul partajabil”.

Right-click the file you want to share, and then click "Get Shareable Link."

Linkul este copiat în clipboard. Acum, puteți lipi linkul direct într-un e-mail sau mesaj oriunde pentru a-l împărtăși prietenilor sau colegilor.

Dacă doriți să partajați un fișier doar cu anumite persoane, faceți clic dreapta pe el, apoi faceți clic pe „Distribuire”.

 

Right-click the file, and then click "Share."

În fereastra care apare, introduceți numele sau adresa de e-mail a persoanei cu care doriți să partajați fișierul. Selectați ce tip de permisiuni doriți să-i dați, apoi faceți clic pe „Terminat”. O invitație la fișierul dvs. este trimisă persoanei specificate.

Type the person's name or email, select the appropriate permissions, and then click "Done."

Cum se utilizează Google Drive Offline

Unul dintre cele mai bune lucruri despre Google Drive este că îl puteți utiliza offline. Data viitoare când vă conectați la internet, orice veți edita, crea sau elimina din Drive se va sincroniza cu serverele.

Dacă doriți să utilizați Google Drive offline și pe web cu PWA, veți avea nevoie de extensia Chrome Docs Offline Chrome.
Pentru a o obține, deschide Chrome, îndreaptă-te către pagina magazinului web offline Google Docs și apoi dă clic pe „Adăugare la Chrome”.

Click "Add to Chrome" to get the Chrome extension for offline use.

Faceți clic pe „Adaugă extensie” în fereastra pop-up pentru a-ți acorda permisiunea.

Click "Add extension."

După instalarea extensiei, deschideți PWA Drive Google. Faceți clic pe pictograma Setări, apoi selectați „Setări”.

Click the Settings icon, and then click "Settings."

Apoi, bifați caseta de lângă „Offline” pentru a activa extensia.

Check the box next to "Offline."

Închideți meniul Setări pentru a salva modificările. Google Drive pregătește automat cele mai recente fișiere și le stochează local, astfel încât să le poți folosi offline.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(11 din 29 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor