Cum conectez SSD la calculator

Configurare noua (How To)

Situatie

SSD (Solid State Drive) castiga rapid popularitate. Tot mai multi utilizatori migreaza pe SSD, doar ca unii nu au experienta cu acest tip de unitate de stocare. Procesul de conectare SSD la calculator nu difera de conectarea hard disk-ului obisnuit. Daca stii cum se conecteaza HDD, atunci vei putea cu usurinta sa conectezi si SSD.

Solutie

Pasi de urmat

Pregatirea calculatorului pentru conectarea SSD

Inainte de a trece la conectarea SSD, deconecteaza complet calculatorul. Pentru a face acest lucru deconecteaza cablul, care duce la priza de curent. Apoi deconecteaza alte cabluri si scoate capacul lateral al unitatii de sistem. De obicei, acesta se fixeaza cu ajutorul a patru suruburi pe parte din spate a unitatii de sistem.

Instalarea SSD

SSD este dispozitiv complet electronic. Spre deosebire de HDD acesta nu are parti mecanice, prin urmare nu produce zgomot si vibratii.Va trebui sa alegi un loc in care SSD-ul va fi usor fixat sa nu se loveasca de alte componente. Locul cel mai potrivit este instalarea unitatii SSD in comportimentul pentru HDD. Dar, deoarece compartimentul pentru HDD este conceput pentru dispozitive de 3.5 inch, iar SSD are formatul de 2.5 inch, vom avea nevoie de adaptor special. De multe ori aceste adaptoare sunt vandute impreuna cu SSD, in caz contrar ii poti achizitiona separat.

SSD se prinde de adaptor cu ajutorul a 4 suruburi, care sunt insurubate de pe partea de jos a adaptorului. Apoi, adaptorul se indroduce in unitatea de sistem in compartimentul pentru HDD de 3.5 inch si se fixeaza cu 4 suruburi.

Conectarea SSD la calculator

Dupa ce ai fixat adaptorul in interiorul unitatii de sistem, poti trece la conectarea cablurilor. SSD-urile se conecteaza la fel ca HDD, adica cu ajutoru a doua cabluri SATA.

Cablu SATA lat este alimentarea, acesta se conecteaza la sursa de alimentare a calculatorului. Cablu SATA ingust este cablu de date, acesta se conecteaza la placa de baza.

In cazul in care placa de baza are suport pentru SATA 3.0, atunci SSD conectam la acel port. Portul SATA 3.0 are viteza de transfer a datelor mult mai mare, ceea ce permite sa obtinem maximul de beneficii de la SSD.

Inchide calculatorul

Dupa ce ai conectat cablurile la SSD poti inchide calculatorul. Daca ai de gand sa instalezi sistemul de operare pe SSD, nu uita sa schimbi prioritatea de pornire din BIOS.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(27 din 61 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?