Situatie
Solutie
Pasi de urmat
Acest lucru este posibil datorită RetroAchievements
Microsoft a introdus conceptul de realizare a jocurilor video moderne cu Xbox 360 în 2005 și aproape toată lumea, cu excepția Nintendo, a urmat exemplul de atunci. Sony, Valve, Epic și chiar Apple au gamificat jocul în sine cu recompense care pot fi urmărite și deblocate pe măsură ce joci.
Realizările servesc multor scopuri diferite. Sunt un bun punct de comparație atunci când joci un joc, pentru a vedea câți colegi de jucători au atins aceeași etapă sau țintă. Ele servesc, de asemenea, ca o vizualizare a tuturor realizărilor pe care le oferă un joc.
Pentru unii, sunt un motiv pentru a începe și a juca un joc în primul rând. Unii iau vânătoarea de realizări atât de în serios încât se chinuie ore întregi sau fac tot posibilul să adună petreceri doar pentru a le debloca. Ele pot servi drept un motiv excelent pentru a vă întoarce și a juca un joc vechi dacă vreodată căutați o scuză.
Realizările au devenit parte din peisajul modern al jocurilor, iar proiectul RetroAchievements extinde acest lucru la jocurile care preced practica. Proiectul a avut prima lansare 1.0 în 2018 și de atunci a crescut pentru a include o bibliotecă de peste 9.000 de jocuri cu o comunitate de peste un milion de jucători.
Această bibliotecă crește tot timpul. Așteptați-vă ca francize celebre precum Mario și Sonic să fie bine acoperite, dar există, de asemenea, o bibliotecă în creștere de titluri obscure pe platforme precum NEC Turbo-Grafx-16, Apple II, Atari 2600 și chiar dulapuri arcade datorită proiectului MAME în continuă expansiune. . Cel mai bine, este complet gratuit și ușor de configurat.
Mai întâi, descărcați un emulator compatibil
RetroAchievements este un serviciu care trebuie integrat într-un emulator pentru a funcționa, ceea ce înseamnă că nu va funcționa cu orice emulator vechi. Puteți găsi câțiva candidați potriviți pe lista de emulatori acceptați de RetroAchievements.
Acestea includ proiecte de sine stătătoare precum emulatorul Wii și GameCube Dolphin și emulatorul PlayStation 2 PCSX2, printre altele. Include, de asemenea, o varietate de emulatori multi-sistem, dintre care cel mai cunoscut proiect este RetroArch (pe lângă Bizhawk și propriul RALibRetro al proiectului).
Dacă nu sunteți sigur ce să alegeți, vă recomandăm să configurați RetroArch. Acest emulator multi-sistem rulează pe aproape orice, de la Windows la Mac și Linux, consolele Xbox Series și chiar și Steam Deck datorită scriptului de configurare rapidă a emulatorului EmuDeck.
RetroArch simplifică foarte mult procesul de gestionare a mai multor sisteme datorită modului în care abordează emulatorii ca nuclee. Descărcați-l, apoi configurați-l cu ROM-urile dvs. obținute legal și sunteți gata.
Configurați RetroAchievements
Pentru a obține realizări, va trebui să vă înregistrați pentru un cont gratuit RetroAchievements. După ce ați terminat, puteți să vă conectați și să vă personalizați profilul dacă doriți, inclusiv adăugând jocuri la lista „Vrei să joci jocuri”.
Deși securitatea contului este importantă, s-ar putea să doriți să alegeți o parolă destul de lungă, dar și ușor de tastat, dacă veți folosi RetroAchievements pe un dispozitiv în care nu este posibilă copierea, inserarea sau completarea automată a parolei (cum ar fi un dispozitiv portabil). ).
Cu contul pregătit, este timpul să vă conectați emulatorul la RetroAchievements. În timp ce instrucțiunile pentru a face acest lucru variază în funcție de emulator pe care îl utilizați, vom acoperi pe scurt procesul pentru RetroArch.
Lansați RetroArch și mergeți la Setări > Realizări, apoi comutați pe „Realizări” pentru a afișa mai multe opțiuni.
Folosind un front-end precum EmulationStation? Navigați la Emulatori > RetroArch pentru a lansa direct emulatorul.
Acum introduceți numele de utilizator și parola RetroAchievements în câmpul relevant. În timp ce sunteți aici, s-ar putea să doriți să comutați alte câteva comutatoare. Puteți modifica modul în care apar realizările în meniul „Aspect”, deși setările implicite ar trebui să se potrivească majorității jocurilor.
Mai interesant este meniul „Vizibilitate”, care include opțiuni precum „Indicator de progres”, care vă informează când ați făcut progrese către o realizare sau „Indicatori de provocare activă”, care vă arată un indicator că vă aflați într-o zonă în care un realizarea poate fi câștigată. Dacă acestea vă distrag atenția, opriți-le.
În meniul principal „Realizări” mai există o setare care merită remarcată: „Modul Hardcore”. Dacă activați acest lucru, funcțiile moderne de calitate a vieții, cum ar fi trucurile, derularea înapoi, încetinitorul și încărcarea stării de salvare vor fi dezactivate. Un alt nivel de realizare „Hardcore” va fi înregistrat în profilul dvs., spre deosebire de realizările obișnuite „Softcore”.
Înainte de a ieși, mergeți la Meniu principal > Fișier de configurare și utilizați „Salvare configurație curentă” pentru a salva detaliile de conectare în configurația RetroArch.
Începeți să urmăriți și să câștigați realizări
Acum este timpul să joci câteva jocuri. Presupunând că ați configurat totul corect, ar trebui să vedeți o notificare de conectare cu succes atunci când începeți un joc.
Nu trebuie să începeți jocurile folosind emulatorul cu care v-ați conectat dacă utilizați un front-end precum EmulationStation. Atâta timp cât emulatorul este configurat corect, RetroAchievements va funcționa în continuare. Dacă nu primiți un mesaj de conectare cu succes când începeți un joc, asigurați-vă că ați conectat corect emulatorul la contul dvs.
Veți vedea, de asemenea, o prezentare generală în partea de sus a ecranului, care vă permite să știți câte realizări ați obținut și câte au mai rămas de obținut.
Când obțineți o realizare, veți vedea o fereastră pop-up care va apărea pe ecran cu procentul de jucători care au câștigat acea realizare. De asemenea, puteți observa mici indicatori în colțul din dreapta jos al ecranului pentru a indica realizările în curs.
Pentru a vedea o listă completă de realizări, întrerupeți jocul folosind meniul rapid al emulatorului. Pe RetroArch, acesta va afișa un ecran pe care puteți personaliza setări precum controale, setări vizuale și trucuri, plus o opțiune de meniu intitulată „Realizări”.Accesați-l pentru a vedea ce ați câștigat și ce a mai rămas de câștigat.
Leave A Comment?