Situatie
Daca dupa reinstalarea Windows 7 sau 8.1, precum si dupa actualizarea la Windows 10, calculatorul nu recunoaste al doilea hard disk sau a doua partitie logica de pe disc, in acest articol vei gasi doua metode pentru a rezolva problema. De asemenea, metodele descrise ar trebui sa ajute, daca ai instalat al doilea hard disk sau SSD, el este vazut in BIOS (UEFI), dar nu este vazut in Windows Explorer.
Solutie
Pasi de urmat
Porneste linia de comanda cu drepturi de administrator si introdu in ordine comenzile:
- diskpart
- list disk
Memoreaza numarul discului, care nu este recunoscut sau numarul acelui disc (in continuare – N), partitia care nu se afiseaza in Explorer. Introdu comanda select disk N si apasa Enter.
In primul caz, cand nu este recunoscut al doilea disc fizic, utilizeaza urmatoarele comenzi (atentie: datele vor fi eliminate. Daca discul nu este recunoscut, dar pe el sunt date, nu face ce este descris, probabil, suficient sa aloci o litera pentru disc sau sa folosesti programe pentr restaurarea partitiilor pierdute).
- clean (curata discul)
- create partition primary (aici poti seta parametrii size=S, setand dimensiunea partitiei in megabiti, daca faci mai multe partitii).
- format fs=ntfs quick
- assign letter=D (aloca litera D).
- exit
In al doilea caz (exista o zona nealocata pe un hard disk, care nu este vazut in Explorer) utilizeaza aceleasi comenzi, cu exeptia clean (curatarea discului), astfel crearea unei partitii va fi efectuata in locatia nealocata a discului fizic selectat.
Leave A Comment?