Fix WordPress error ‘Is its parent directory writable by the server’

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Una dintre cele mai intalnite erori de dezvoltatorii WordPress este ” Is its parent directory writable by the server ? “.

Aceasta eroare de obicei apare cand se modifica permisiunile fisierului de incarcare Uploads sau atunci cand s-a migrat site-ul la un alt furnizor de servicii de gazduire.

 

Solutie

Pasi de urmat

Changing Uploads Directory In WordPress Settings

Dacă v-ați mutat recent site-ul WordPress într-o nouă găzduire, există mari șanse să fie incorectă calea către directorul de încărcări WordPress. Un loc simplu pentru a începe depanarea este să verificați secțiunea de setări WordPress.

Pentru a face acest lucru conectati-va ca admin pe WordPress apoi alegeti Setari->Media. Sub sectiunea ‘Uploading files‘ ar trebui sa vedeti ‘Store uploads in this folder‘. Aici se verifica calea sa fie de forma celei din imaginea de mai jos:

 

Dupa efectuarea modificarilor se da Save si se verifica daca schimbarile efectuate au rezolvat eroarea. Acelasi lucru se poate realiza adaugand urmatoarele linii de cod in fiserul wp-config.php:

define( 'UPLOADS', 'wp-content/uploads' );

require_once(ABSPATH . 'wp-settings.php');
Changing Folder Permissions

O alta varianta, poate mai buna ca cea de la pasul 1 ar fi să încercați să resetați permisiunile din folderul încărcărilor. Pentru aceasta, puteți utiliza un client FTP, cum ar fi FileZilla, WinSCP sau File Manger. Urmați urmatorii pași pentru a reseta permisiunile folderului utilizând FileZilla:

  • Conectati-va la contul dumneavoastra cu Fillezilla.
  • Accesati directorul de instalare al site-ului WordPress, de cele mai multe ori acesta este public_html si deschideti wp-content.php
  • Click dreapta pe directorul Uploads
  • Click pe File Permissions si se va deschide un dialog box.
  • Aici se gaseste un camp de valori numerice unde se introduce 755.
  • In caz ca nu este deja bifata bifati optiunea ‘Recurse into subdirectories
  • Selectati Apply to directories only din butoanele de tip radio
  • Click OK pentru a confirma modificarile.

În cele din urmă, dacă ambele metode nu funcționează, puteți încerca această soluție puțin ciudată: modificați permisiunile folderului încărcărilor de la valorile implicite 755 la 777.

Fixing Is its parent directory writable by the server? Error on VPS

Dacă vă găzduiți WordPress pe VPS și aveți acces SSH, puteți încerca si această a treia soluție. Rețineți că acest lucru este pentru Linux VPS care rulează pe serverul web Apache.

cd public_html/wp-contents
chown -R www-data:www-data plugins

chmod 755 -R uploads


Tip solutie

Workaround

Plan de restaurare in caz de nefunctionare

În acest tutorial, am văzut cum se poate remedia această eroare utilizând mai multe tehnici. Urmând pașii din acest ghid, sper că ați scăpat de această eroare.

Etichetare:

Voteaza

(39 din 89 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?