Situatie
Cele două sisteme de operare deţin supremaţia pe piaţa smartphone-urilor. Aceste două platforme reprezintă, în acest moment, peste 99% din piaţa de mobile. Între ele există unele diferenţe, pe care le veţi dori să le luaţi în considerare atunci când vă achiziţionţi un nou device.
Solutie
– Preţul
Apple a fost întotdeauna peste Android în ceea ce priveşte preţurile, iar iPhone X este lider la acest capitol, cu un preţ de pornire de 1.000 de dolari. iPhone 8 Plus începe de la 800 de dolari, iar iPhone 8 de la 700. Dacă nu vă permiteţi să cheltuiţi atât de mult pe un telefon, aveţi şi variante mai ieftine, ca iPhone 6S, pe care îl puteţi cumpăra cu 450 de dolari la iPhone SE, cu 350 de dolari. În ceea ce priveşte Android, piaţa este mult mai „abordabilă”, pentru toate buzunarele. Puteţi să cheltuiţi mult dacă vă permite buzunaru, pe telefoanele precum Google Pixel 2 şi sau cele din gama Samsung Galaxy Note, dar există şi o mare varietate de telefoane ieftine de la diverşi producători. Faptul că Android conduce, de asemenea, domeniul în aplicaţii gratuite face ca acesta să fie alegerea perfectă pentru bugetul omului de rând.
– Aplicaţii
Să începem cu o privire de ansamblu. Câte aplicaţii veţi găsi în Magazinul Google Play şi Apple App Store: Aplicaţii Android: 3,5 milioane Aplicaţii iOS: 2,2 milioane Cele mai populare aplicaţii sunt disponibile pe ambele platforme. În mod tradiţional, iOS a fost o platformă mai profitabilă pentru dezvoltatori. În S.U.A. iOS conduce în continuare, dar dezvoltatorii de aplicaţii tind să acorde mai mult credit platformei Android. Magazin Play are încă un procent mai mare de aplicaţii gratuite decât App Store. Dar cele mai bune jocuri pe mobil rulează iOS şi nu intră mereu pe Android. În cele din urmă, calitatea bate cantitatea, iar la acest capitol, iOS pare să fie câştigător.
– Update-uri
Sistemul iOS de la Apple oferă actualizări software corecte şi în timp util şi patch-uri de securitate. Dacă doriţi aceeaşi experienţă pe Android, atunci trebuie să cumpăraţi unul dintre telefoanele Pixel Google. Aproape 90% din toate dispozitivele iOS execută acum cea mai recentă versiune. De cealaltă parte, doar 0,5% dintre dispozitivele Android rulează cele mai recente aplicaţii Android 8.1 Oreo. Acesta este un mare minus pentru platforma Android, am putea spune. Cele mai mutlte dispozitive, respectiv 22,9%, ruleacă Android 7.0 Nougat
– Apeluri şi mesagerie
Funcţia de bază de apelare şi de mesagerie este bună pe ambele platforme, dar poate avea unele probleme pe Android. Google a ieşit pe piaţî cu Hangouts, care permite trimiterea de mesaje, SMS, chat video, chat de grup şi multe altele prin Wi-Fi sau reţeaua de date. Multe telefoane Android vin cu propriile aplicaţii de mesagerie. FaceTime şi iMessage sunt preinstalate pe fiecare iPhone şi iPad şi permite conectarea uşoară cu prietenii şi familia. iMessage este foarte uşor de utilizat, dar funcţionează cel mai bine atunci când comunicaţi cu alţi utilizatori de iPhone.
– Email
Aplicaţiile implicite de e-mail pe Android şi iOS sunt foarte uşor de utilizat şi pot fi configurate rapid. Puteţi folosi mai multe conturi de e-mail şi le puteţi vedea într-o singură aplicaţie, dacă doriţi. Gmail este o aplicaţie de e-mail mai puternică decât e-mailul iOS. Gmail este cel mai popular sistem de adrese de e-mail din lume, este logic ca aplicaţia Gmail să fie un mare plus pentru Android.
– Hărţi
Apple Maps nu a avut un start bun, dar s-a îmbunătăţit semnificativ. Caracteristicile sale cheie sunt că puteţi descărca hărţi pentru utilizare offline, puteţi obţine estimări exacte pe baza condiţiilor curente de trafic şi puteţi găsi indicaţii rutiere pentru mers sau mersul pe jos. De cealaltă parte, calitatea Google Maps este de neegalat. Are mai multe puncte de interes şi este în general mai detaliată decât Apple Maps. Precizia poate varia de la un loc la altul.
Leave A Comment?