Optimizare site-uri web dezvoltate cu ajutorul platformei WordPress

Configurare noua (How To)

Situatie

Optimizarea unui site se face de obicei când se observa un timp destul de mare la încărcarea paginilor. Acesta ar trebui optimizat periodic.

În articol voi prezenta un proces de cinci pași pentru a optimiza site-uri dezvoltate cu ajutorul platformei WordPress,deoarece există câteva lucruri diferite pe care le puteți face pentru a reduce timpul de încărcare al paginilor.

Scopul este încărcarea site-ului în mai puțin de 2 secunde.

Solutie

Pasi de urmat

ANALIZA TIMPULUI ACTUAL DE ÎNCĂRCARE

Primul pas pentru optimizare este dat de analiza timpului actual de incărcare a paginii site-ului web pe www.pingdom.com. Acesta este un instrument gratuit care ajută la calcularea timpilor actuali de încărcare a paginilor site-ului web.

Accesați Pingdom (sau GTmetrix) pentru a începe analizarea vitezei site-ului. Introduceți adresa URL a site-ului în câmpul URL și selectați o locație de testare din meniul derulant. Odată ce ați făcut acest lucru, faceți click pe butonul Start Test pentru a începe testul de viteză a paginii.

După ce testul este complet, rezultatul va fi afișat în partea de jos a paginii. Ar trebui să arate ceva de genul:

Pe lângă acest rezumat al valorilor importante pentru viteza site-ului, Pingdom oferă de asemenea, informații neprețuite despre performanță, împreună cu sugestii privind îmbunătățirea performanței generale a site-ului web.

UTILIZAREA UNEI SOLUȚII PUTERNICE DE CACHING

Caching-ul este o modalitate de a accelera dramatic viteza de încărcare a site-ului. Unele din cele mai mari fișiere găzduite pe site nu se schimbă deloc, de obicei este vorba de fișierele CSS, JS sau de imaginile de calitate înaltă.

Din punct de vedere tehnic, odată ce activați o soluție de caching pe site-ul dumneavoastră, acesta va stoca automat fișierele site-ului în browserul vizitatorului, iar când acesta va accesa din nou site-ul fișierele care au fost stocate, vor fi încărcate din browser reducând timpul de încărcare al paginilor.

Directorul Plugin WordPress are o mulțime de soluții de caching gratuite.

Ex. WP Super Cache și W3 Total Cache

Totuși, de departe, cea mai bună alegere este WP Rocket- ofertă premium.

OPTIMIZARE ȘI COMPRESIE A IMAGINILOR

Singurul dezavantaj al utilizării imaginilor de calitate înaltă pe site este că acestea ocupă o mulțime de spațiu pe server și încetinesc timpul de încărcare a paginilor. Din acest motiv este o regulă bună optimizarea și comprimarea fișierelor  înainte de urcarea lor în Biblioteca Media WordPress.

Pluginul Image Optimizer este folositor deoarece odată activat, comprimă și optimizează automat imaginile încărcate.

ACTIVAREA COMPRESIEI gZIP

Compresia gZIP permite micșorarea dimensiunilor datelor de transfer între server și browser. Atunci când un vizitator introduce adresa URL a site-ului în bara de adrese a browserului., se face o cerere de transfer de date între serverul site-ului și browser-ul vizitatorului.

O modalitate ușoară de a activa compresia gZIP se face din Options: conectați-vă la panoul admin al site-ului WordPress și navigați la www.yoursite.com/wp-admin.options.php. Din ecranul “All Settings” scroll în partea de jos a paginii până când vedeți câmpul “can_compress_scripts“.

Se modifică valoarea 0 în 1 pentru a se permite compresia gZIP, apoi se dă Save.

O altă metodă de activare a compresiei gZIP se face din linii de cod adăugate în fișierul “.htaccess” al site-ului.

ANALIZAREA PLUGINURILOR ACTIVE

Dacă plugin-urile instalate pe site nu respectă standardele de codare, acestea ar putea cauza probleme de securitate sau ar putea încetini site-ul. Este important să măsurați și să analizați pluginurile active pentru a vă asigura că nu rulează procese care generează o utilizare intensă a procesorului.

P3 (Plugin Performance Profiler) de la GoDaddy.com(domenii de internet, găzduire web) vă arată cât de mult impact fiecare plugin individual are în timpul încărcării paginii site-ului dvs.

Odată ce pluginul a fost instalat și activat, navigați la Tools –> P3 Plugin Profiler din panoul de administrare și faceți click pe butonul Start Scan. După scanare va oferi o descriere concisă a rezultatelor ca acesta:

Tip solutie

Workaround

Voteaza

(21 din 70 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?