Recuperare componenta BIOS Phoenix în caz de programare incompletă

Configurare noua (How To)

Situatie

Această procedură ar trebui să funcționeze pentru majoritatea laptopurilor și desktop-urilor care au un sistem Phoenix BIOS convențional. Dacă aveți un sistem mai vechi, ar trebui să puteți urma aceeași procedură cu o unitate de dischetă.

Solutie

  1. Descărcați instrumentul CRISIS Disk Recovery (WINCRISIS) . Versiunea din depozitul nostru este 1.0.0.4, dar OEM-ul dvs. poate avea o versiune mai nouă sau mai veche dacă furnizează propriile instrumente de recuperare.
  2. Formatați dispozitivul flash USB ca FAT. Nu introduceți nimic pe unitate după formatare.
  3. Executați WINCRIS.EXE în modul de compatibilitate XP SP3. Selectați dispozitivul USB flashdrive și faceți clic pe Start. Procedați așa cum instruiește promptul când vă cere să deconectați și să reconectați dispozitivul USB flashdrive. Faceți clic pe “da” la următorul prompt, dacă vi se solicită să formatați un alt disc și apoi să selectați din nou butonul de pornire. Când acest lucru se întâmplă, închideți programul și deconectați dispozitivul USB flashdrive.
  4. Reconectați dispozitivul USB flashdrive și copiați pe MINIDOS.SYS, PHLASH16.EXE și BIOS.WPH în directorul rădăcină. În unele cazuri, este posibil ca BIOS.WPH să nu fie numele corect. Dacă instrumentul revine cu un nume de recuperare diferit, faceți o copie a imaginii BIOS și redenumiți-o la ceea ce specifică instrumentul de recuperare. În acest fel, unitatea dvs. are aceste conținuturi: MINIDOS.SYS, PHLASH16.EXE, BIOS.WPH și [returned name recovery] .WPH. Asigurați-vă că toate aceste fișiere sunt în directorul rădăcină și că nu aveți alte fișiere sau foldere pe unitate.
  5. Dacă nu știți cum să obțineți imaginea .WPH BIOS, este posibil să descărcați cea mai recentă actualizare a BIOS-ului de la producător și să extrageți arhiva de upgrade .EXE pe care o furnizează (utilizați 7-zip sau similar). Apoi, căutați un .WPH, .ROM sau un fișier similar care este de obicei o dimensiune standard de fișier de 1024KB, 2048KB etc. Acesta va fi fișierul pe care îl copiați și îl redenumiți în BIOS.WPH
  6. Scoateți bateria de pe laptop și deconectați cablul de alimentare de la rețea. Apoi, conectați unitatea de dischetă USB (cu discul de recuperare CRISIS în acesta și gata rulare). Apoi, odată cu deconectarea AC, apăsați și mențineți apăsate butoanele Fn (Funcție) și B. În timp ce încă le țineți, conectați alimentarea cu curent alternativ, apoi apăsați butonul de alimentare.
  7. Sistemul ar trebui să pornească, dar nu ar trebui să se aprindă nici un LED, iar ventilatorul nu ar trebui să încetinească așa cum face în mod normal. Dacă nu se întâmplă acest lucru și dacă obțineți LED-uri care se aprind și ventilatorul încetinește normal, deconectați alimentarea de la rețea și încercați să utilizați în schimb tastele Win și B. Odată ce sistemul a pornit în modul de recuperare BIOS, lumina floppy-ului va clipi deoarece citește fișierul BIOS de pe disc. Apoi, puteți elibera tastele Fn + B (sau Win + B ). După un minut sau două, lumina floppy-ului nu va mai clipi.
  8. NU închideți computerul, deoarece procesul este doar pe jumătate complet. Sistemul programează acum BIOS-ul.
  9. După ce lumina USB sau a floppy-ului se stinge, lăsați computerul pornit timp de două sau trei minute; mai mult dacă doriți să fiți sigur și dacă sistemul nu se repornește (nu a făcut-o), deconectați alimentarea de la rețea.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(23 din 47 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?