Securitate: Honeypot

Configurare noua (How To)

Situatie

Un honeypot este un instrument de securitate care poate ajuta sistemele computerizate să se apere împotriva atacurilor cibernetice în moduri unice. Acest sistem atașat la rețea este folosit ca momeală pentru a distrage atenția atacatorilor cibernetici de la țintele lor reale.

Solutie

Pasi de urmat

Un honeypot este un software care servește ca momeală pentru a atrage hackeri.

De exemplu, hackerii ar fi foarte interesați de aplicații și date care acționează ca un sistem informatic legitim, care conțin informații sensibile și nu sunt sigure. Orice lucru care pare să conțină vulnerabilități de securitate va fi foarte atractiv pentru hackeri. În timp ce monitorizează traficul către sistemele honeypot, analiștii de securitate pot înțelege mai bine trei puncte cheie de date: de unde provin infractorii cibernetici, cum funcționează și ce doresc. Monitorizarea honeypots poate ajuta la determinarea măsurilor de securitate care funcționează și care necesită îmbunătățiri.

Mai precis, honeypot-urile pot fi utile în detectarea și prevenirea încercărilor externe de a pătrunde în rețelele interne. De exemplu, un honeypot ar putea fi plasat în afara unui firewall extern pentru a atrage, devia și analiza traficul. Un exemplu în acest sens ar fi supravegherea securității IT pentru o bancă. S-ar putea să configurați un sistem honeypot care, pentru cei din afară, arată ca rețeaua băncii. Apoi puteți proteja rețeaua reală a băncii.

Există două utilizări principale pentru honeypot: cercetare și producție.

1. Research honeypot

Honeypot-urile de cercetare permit administratorilor să studieze activitatea hackerilor pentru a afla cum să ofere o protecție mai bună împotriva unor astfel de amenințări. Honeypot poate ajuta, de asemenea, să arate cu degetul asupra vulnerabilităților mai mari ale sistemelor software care altfel nu ar putea fi detectate. De exemplu, honeypot ar trebui să primească numai trafic fals, astfel încât orice activitate este un steag roșu care marchează un atacator cibernetic. Apoi puteți lua măsuri precum semnalarea unor adrese IP similare.

2. Production honeypots

Honeypot-urile de producție sunt de obicei plasate în interiorul rețelelor pentru a acționa ca o momeală și pentru a reduce riscul ca țintele reale să fie infiltrate. Aceste honeypot-uri servesc la distragerea atenției atacatorilor cibernetici de la ținte legitime din interiorul rețelei.

Honeypot-urile sunt utile în beneficiile pe care le oferă, inclusiv colectarea de date, economii de costuri, eludarea criptării și fiabilitatea îmbunătățită a detectării securității cibernetice. În ceea ce privește fiabilitatea, honeypot-urile ar trebui să fie accesate doar de atacatorii cibernetici, astfel încât honeypot-urile nu ar trebui să genereze alarme false pe care le-ar putea genera alte tehnologii de detectare.

De asemenea, honeypot-urile pot economisi costuri în ceea ce privește eficiența lor. În loc să cheltuiască timp și bani căutând potențiali atacatori cibernetici, un honeypot așteaptă hackeri în timp ce se preface a fi o țintă legitimă.

Există cateva tipuri principale de honeypot-uri pentru a aduna informații despre acele amenințări.

  1. Malware Honeypots – Aceste tipuri de honeypots detectează malware pe baza tehnicilor de replicare cunoscute și a vectorilor de propagare.
  2. Database Honeypots – Deoarece atacurile asupra bazelor de date, cum ar fi injecțiile SQL, sunt destul de frecvente, puteți utiliza honeypot-uri pentru a distrage atenția unui atacator de la serverele dvs. legitime de baze de date prin crearea bazelor de date momeală.
  3. Client Honeypots – Aceste honeypot-uri acționează de obicei ca servere, ascultând conexiunile de intrare. Honeypot-urile pentru clienți interacționează activ cu serverele rău intenționate care atacă clienții. Ei se prezintă ca un client pentru a monitoriza și înregistra orice modificări.
  4. Emails Honeypots – Honeypot-urile de e-mail sunt o listă de adrese de e-mail utilizate de furnizorii de servicii de e-mail pentru a detecta spammerii. În mod obișnuit, conturile inactive pe o perioadă lungă de timp sunt utilizate în acest scop.
  5. Spider Honeypots – Aceste honeypot-uri sunt folosite pentru a capta crawlerele web prin crearea de pagini web false și linkuri accesibile numai de crawler-uri. Detectarea acestor crawler-uri poate fi utilă în blocarea activității botului.

Există riscuri legate de utilizarea honeypot-urilor pentru securitatea cibernetică?

Unul dintre riscurile de a avea un honeypot ar putea fi să te bazezi prea mult pe inteligența sa. De exemplu, honeypot-urile detectează doar activitatea pe care o atrag. Un alt dezavantaj este că, așa cum s-a menționat mai sus, hackerii experimentați pot fi capabili să facă diferența dintre honeypots și sistemele legitime cu amprentă, de exemplu.

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(9 din 16 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?