Situatie
De ce ne intereseaza si ce trebuie sa stim cand utilizam dispozitive POE
POE = Power Over Ethernet
Solutie
Dispozitivele POE au inceput sa castige teren atat in piata IT cat si in domeniul de securitate (Supraveghere Video) datorita procesului simplu de instalare al acestora.
Ce trebuie sa stim cand utlizam un switch POE pentru alimentarea dispozitivelor cum ar fi camere video, Acces Point uri, routere, telefoane, etc.
1. POE sau POE+, diferentele dintre cele 2 protocoale mentionate anterior sunt de putere, cat de “infometate” de putere(W) sunt dispozitivele pe care dorim sa le conectam la acest switch.
2. Numarul dispozitivelor POE pe care le vom utiliza in retea: toate Switch urile au un potential maxim de curent pe care il pot livra pe porturile POE, in cazul nostru, switch-ul din imagine, are o putere maxima de 60W, ceea ce inseamna ca daca dorim sa conectam 4 camere video ce consuma mai mult de 15W per camera, riscam sa ardem switch-ul sau camerele video. Recomandarea producatorilor este ca totalul dispozitivelor POE conectate la switch sa nu depaseasca 80% din puterea pe care acesta o poate debita.
Atentie!!! Chiar daca nu depasim puterea Switch-ului, nu inseamna ca putem conecta mai multe dispozitive POE la acesta. Consultati specificatiile Switch-ului: nu toate porturile LAN sunt obligatoriu tip POE.
3. Tip POE – pasiv sau af/at: POE pasiv poate furniza pana la 48V valoare fixa trecuta in specificatiile Switch-ului, cu alte cuvinte, daca conectam un dispozitiv POE la un Switch pasiv, trebuie sa ne asiguram ca voltajul furnizat de acesta corespunde cu cel de pe dispozitiv, in caz contrar, switch-ul sau dispozitivul alimentat se pot defecta (arde). Protocolul af/at poate fi asociat cu gama de dipozitive SMART, inainte de a alimenta dispozitivul acesta este “interogat” de switch pentru a vedea ce necesitati de alimentare are: 12v – 24v – 48v, deci riscul de defectare este aproape inexistent in aceasta combinatie, daca switch ul nu poate indeplini necesarul de curent al dispozitivului, nu il alimenteaza.
Leave A Comment?