Importare masina in HyperV folosind powershell (Windows Server 2016)

Configurare noua (How To)

Situatie

Dorim sa incarcam o masina mai veche in hyperV.

Solutie

Ne conectam la server-ul de virtualzare (HyperV) apoi deschidem Powershell-ul cu drepturi de administrator (run as administrator).

Aici avem 3 tipuri de importuri pe care le putem efectua:

  1. Register in-place – Acest tip presupune că fișierele de export sunt în locația în care veți stoca și rula mașina virtuală. Mașina virtuală importată are același ID ca și în momentul exportului. Din această cauză, dacă mașina virtuală este deja înregistrată la Hyper-V, trebuie să fie ștersă înainte de importul care funcționează. Când s-a finalizat importul, fișierele de export devin fișiere cu starea de rulare și nu pot fi eliminate.
  2. Restaurați mașina virtuală – Restabiliți mașina virtuală într-o locație pe care o alegeți sau utilizați, implicit pentru Hyper-V. Acest tip de import creează o copie a fișierelor exportate și le mută în locația selectată. Când este importat, mașina virtuală are același ID ca și în momentul exportului. Din această cauză, dacă mașina virtuală rulează deja în Hyper-V, trebuie să fie ștersă înainte de importul finalizat. După finalizarea importului, fișierele exportate rămân intacte și pot fi eliminate sau importate din nou.
  3. Copiați mașina virtuală – Aceasta este similară cu tipul Restaurare prin faptul că selectați o locație pentru fișiere. Diferența este că mașina virtuală importată are un nou ID unic, ceea ce înseamnă că puteți importa mașina virtuală în aceeași gazdă de mai multe ori.

Acum pentru fiecare tip avem comenzi diferite:

Pentru Restore in place: Import-VM -Path ‘C:\<vm export path>\2B91FEB3-F1E0-4FFF-C8CA-29CED892A95A.vmcx’

Pentru Restore este: Import-VM -Path ‘C:\<vm export path>\2B91FEB3-F1E0-4FFF-C8CA-29CED892A95A.vmcx’ -Copy -VhdDestinationPath ‘D:\Virtual Machines\Win10Test’ -VirtualMachinePath ‘D:\Virtual Machines\WIN10Test’

Pentru Import as a copy este: Import-VM -Path ‘C:\<vm export path>\2B91FEB3-F1E0-4FFF-C8CA-29CED892A95A.vmcx’ -Copy -GenerateNewId

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(17 din 47 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?