Situatie
E-mailurile de phishing reprezintă o formă de atac cibernetic prin care infractorii încearcă să obțină informații sensibile sau să inducă utilizatorii în eroare, pretinzând că sunt o entitate de încredere. Aceste e-mailuri sunt concepute pentru a părea autentice și pot imita adesea mesaje de la bănci, instituții guvernamentale, companii sau alte organizații cunoscute.
Este o perioadă de maxim interes pentru cei care se ocupă de scamming sau phishing, pentru că primesc tot felul de mailuri sau mesaje SMS/Whatsapp cu urgențe sau somații.
Solutie
Dacă ați primit și voi asemenea mesaje, ignorați-le și, cel mai bine, nu le deschideți deloc. În cazul în care aveți dubii cu privire la autenticitatea mesajului, verificați câteva aspecte:
- Este trimis de pe un mail oficial?
- Corespunde adresa de trimitere cu cea din documentul atașat? După cum vedeți, nu este cazul.
- Este scris corect sau pare tradus cu Google Translate? La mine, mai ales în PDF, se vede clar că e plin de greșeli.
- Ați făcut ceva din ce scrie acolo? Nu este cazul? Atunci e clar un fake.
Îmbunătățiți nivelul de conștientizare a securității în rândul echipei prin participarea la antrenamente regulate. Subliniați importanța rolului lor activ în protejarea afacerii și a resurselor lor. De asemenea, puteți alege să implementați simulări de phishing, oferind astfel echipei o experiență practică în identificarea și gestionarea e-mailurilor de phishing.
Leave A Comment?