Cum faceți copii de rezervă și restaurați secțiuni ale registrului Windows

Configurare noua (How To)

Situatie

Registrul Windows este o bază de date care stochează toate configurațiile și setările utilizate de componente, servicii, aplicații și aproape tot ce este în Windows.

Registrul are două concepte cheie pe care ar trebui să le cunoașteți: chei și valori. Cheile de registry sunt obiecte care funcționează ca foldere și chiar apar ca atare în interfață. Valorile sunt similare cu fișierele din acele foldere și conțin setările reale.

Nu puteți cu adevărat să faceți copii de rezervă și să restaurați registry ca un fișier obișnuit – o mare parte din el nu pot fi modificate manual și fișierele în sine nu pot fi înlocuite sau copiate, cel puțin nu în timp ce Windows rulează. De asemenea, nu puteți restaura o copie de rezervă completă a registrului dintr-un fișier de export.

Solutie

În cea mai mare parte, tot ce trebuie să știți este cum să faceți copii de rezervă și să restaurați secțiunile din registry, în special secțiunile pe care este posibil să încercați să le editați. Din fericire, acest proces este destul de simplu și funcționează destul de bine de cele mai multe ori.

De asemenea, puteți face copii de rezervă ale secțiunilor din registry legate de setările aplicației. Doar deschideți Editorul de registry și navigați la „HKCU\Software” sau „HKLM\Software” și găsiți cheia care reprezintă producătorul aplicației pe care încercați să faceți backup.

Nu toate aplicațiile își stochează setările în registry, dar pentru cele care o fac, adesea le puteți salva setările într-un fișier de rezervă folosind această metodă. Apoi, dacă trebuie să reinstalați computerul, puteți să reinstalați aplicația și doar să restabiliți setările făcând dublu clic pe fișierul de rezervă din registry. Merită remarcat faptul că acesta nu este un proces sigur, dar l-am folosit mult de-a lungul anilor.

De exemplu, dacă ați jucat în „HKEY_CLASSES_ROOT\*\” pentru a încerca să eliminați unele elemente din meniul contextual Windows, probabil că nu ați dori să faceți modificări serioase fără a avea o copie de rezervă.

  • Pentru a face o copie de rezervă a acelei secțiuni din registry, faceți clic dreapta pe tasta din panoul din stânga și alegeți „Export” din meniu, salvând fișierul cu un nume pe care îl veți recunoaște mai târziu. Îl voi salva ca HKCRstar.reg.
  • Acum puteți continua și face orice modificări pe care doriți să le testați de sub acea cheie, deoarece aveți un fișier de rezervă.
  • Restaurarea acelei copii de rezervă este la fel de simplă ca să faceți dublu clic pe pictogramă și să faceți clic pe „Da” pentru a restabili informațiile în registry.
  • Puteți utiliza aceeași tehnică pentru orice din registry pe care doriți să faceți o copie de rezervă… dar nu o puteți utiliza pentru a restaura întregul registry.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(0 din 1 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?