Prestigio MultiPad 4 Diamond 10.1 3G Review

Configurare noua (How To)

Situatie

Intrebarea de astazi este daca merita sau nu sa investim banii intr-o tableta accesibila al unui brand mai putin cunoscut?

Solutie

prestigio tabletaCând ne gândim să alegem o tabletă, mereu tindem către brand-urile mari, precum Apple sau Samsung, dar de cele mai multe ori prețul ridicat devine o problemă. Acesibil sau performant, aceasta este marea întrebare la care Prestigio a găsit răspunsul.

MultiPad 4 Diamond 10.1 3G de la Prestigio îmbină toate nevoile pe care le poți avea de la o tabletă  în 2014 la un preț  de cel puțin jumăte față de concurență.

Unboxing

Unboxing-ul a fost unul plăcut, deoarece din momentul în care am primit pachetul, am fost uimit de câtă atenție au acordat cei de la Prestigio acestuia. Nu doar pachetul cu un design frumos și materiale de calitate mi-au atras atenția, ci și micile atenții pe care Prestigio le-a adăugat. Tableta vine însoțită de o husă tip plic (gratuit), cu un design deosebit și atenție la detalii

Pachetul include: 1x Prestigio MultiPad, 1x Cablu USB, 1x Cablu OTG, 1x Încărcător, 1x Husă personalizată Prestigio + Ghidurile necesare.

Display

Tableta vine cu o diagonală de 10.1”(25.7cm) și cu un ecran IPS cu o rezoluție de 1280×800, care îți asigură imagini clare și luminoase și o experiență placută la vizionare.

Performanța

Pe partea internă întâlnim un processor Quad-Core de la Mediatek (MT8389) la 1.2 Ghz, care își face treaba în mare parte. Nu pot spune același lucru și despre placa video, un PowerVR SGX544, care își arată limitele atunci când încercăm un joc grafic mai intens, acesta din urmă sacadând. La toate aceastea se adaugă și 1Gb de ram DDR3, care este suficient pentru o utlizare medie.

Multimedia

Cu un ecran de 10.1” , experiența multimedia este una plăcută, tableta neavând probleme la redarea audio/video (stocare locală, soundcloud, youtube, plex, vimeo etc.). Singura problemă am întâlnit-o atunci când am ridicat volumul la maxim, tableta începând să vibreze puțin, iar sunetul a devenit ușor distorsionat.

Experiența utilizării & Sofware

Prestigio a decis să nu modifice foarte mult interfața Android, prin urmare experiența oferită este una “stock android” , adică simplă în utilizare, modernă, dar și mai puternică, deoarece utilizează mai puține resurse.

Pe lângă toate acestea, Prestigio oferă o gamă de aplicații, precum eReader Prestigio (de unde putem descărca zeci de mii de cărți, chiar și în limba română), Prestigio MultiCloud (unde beneficiem de 200Gb gratuiți pentru stocarea fișierelor), OfficeSuite Pro (unde putem edita orice fel de document, aplicația costă 48ron în PlayStore, dar noi beneficiem gratuit de ea) , precum și alte aplicații gratuite prin Prestigio Installer.

Sistemul de operare

MultiPad 4 Diamond, vine cu sistemul Android 4.2 JellyBean, care nu este nici pe departe cea mai recentă versiune a sistemului de operare, dar cu un viitor update prin OTA, experiența poate deveni doar mai bună.

Concluzii

Prestigio ne prezintă vârful lor de gamă, o tabletă cu bune și cu rele. Nu este cea mai performantă tabletă de pe piață, dar dacă ești în căutarea unei tablete cu diagonala mare, pe care să vizionezi filme, să asculți muzică, să citești, să socializezi și să te joci (la limita GPU-ului), atunci aceasta este  ideală pentru tine, chiar și atunci când vrei să te deplasezi, deoarece vine cu opțiunea 3G ca standard.

Pro:

–          Design elegant

–          Materialele de construcție, care îți oferă senzația de premium

–          Preț scăzut

–          Ecran 10.1” HD

–          Durata lungă a bateriei (în teste a ținut o zi întreagă, fiind mereu conectată la WiFi )

–          Opțiunea 3G standard (nu necesită un dongle )

–          Husa cadou

Contra:

–          GPU ( placa video), care nu face față jocurilor mai intens grafice

–          Sistemul de operare învechit, remediabil printr-un software update.

–          Puținul lag pe care îl intâlnim atunci când avem câteva aplicații deschise.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(22 din 42 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?