Cum sa ascundeti site-urile vizitate frecvent si top site-uri in Safari

Configurare noua (How To)

Situatie

Browser-ul Safari arata site-urile pe care le vizitati frecvent cand il deschideti. Pe un iPhone sau iPad, afiseaza “frequently visited sites”. Pe un Mac, afiseaza “top sites”. Puteti dezactiva aceasta optiune pentru a va impiedica browser-ul sa publice site-urile pe care le frecventati.

Aceasta optiune poate fi personalizata. Puteti sa inlaturati orice site care nu doriti sa apara aici si sa continuati sa il folositi. Pe iOS puteti sa il dezactivati in totalitate. Pe Mac, se pot face tweak-uri pentru ca informatiile personale sa nu apara.

Solutie

Pasi de urmat

Dezactivati optiunea “Frequently Visited Sites pe un iPhone sau iPad”

Incepand cu iOS 9, este posibil sa dezactivati optiunea “Frequently Visited Sites”, prevenind aparitia celor mai vizitate site-uri pe prima pagina cand deschideti Safari pe iPhone, iPad sau iPod touch. Doar site-urile favorite vor aparea pe prima pagina in Safari.

Pentru a face asta, deschideti aplicatia Settings, selectati categoria “Safari”, si dezactivati optiunea “Frequently Visited Sites” de sub General Options.

Pentru a inlatura doar anumite site-uri frecventate, lasand optiunea activata, deschideti o pagina noua in Safari, apasati lung pe un icon si apasati Delete pentru a-l inlatura. Atunci Safari nu va mai arata site-ul respectiv pe aceasta pagina, indiferent cand de des intrati pe site.

Dezactivati Top Sites pe Mac

Browser-ul Safari pe un Mac OS X are o optiune similara. La deschidere va afisa fereastra “Top sites” cu imagini in miniatura ale site-urile vizitate frecvent.

Nu exista nicio modalitate de a ascunde complet aceste site-uri de pe interfata Mac-ului, cum este la iOS. Totusi, le puteti impiedica sa apara, mai putin in cazul in care cineva le cauta explicit.

Cea mai simpla modalitate este sa dati click pe icon-ul “star” din dreapta -sus a paginii favorite. Safari va afisa intotdeauna la deschidere site-urile favorite, dar nu va afisa cele mai visitate site-uri decat daca cineva da click pe optiunea respectiva. Pagina de favorite va contine intotdeauna o imagine care va duce la top sites.

Puteti de asemenea sa dati click pe meniul Safari si sa selectati Preferences. Pentru “New windows open with” si “New tabs open with” selectati o alta optiune decat “favorites” – spre exemplu “home page” sau “blank page”. Acum, ca cineva sa va acceseze site-urile favorite va trebui sa dea click pe History, apoi pe “Show top sites”.

Pagina top sites din Safari este intotdeauna o grila 3×4 cu 12 miniaturi. Ii puteti adauga, inlatura si bloca site-uri. Setati 12 site-uri si niciun alt website nu va mai aparea automat aici.

Pentru a adauga manual un site in list top sites, intrati pe site, dati click pe butonul share din bara de instrumente Safari., selectati “Add bookmarks”, si adaugati aceasta pagina la “Top sites”.

img_5609fd0d62331

 

Inlaturand site-uri pe care nu doriti sa le vedeti, adaugand site-uri pe care doriti sa le vizualizati si apoi blocandu-le de fiecare data, va puteti personaliza lista Top sites si puteti preveni ca alte site-uri sa apara aici. Cineva va trebui sa inceapa sa stearga site-urile de pe lista pentru a vizualiza altele; iar daca acest lucru va ingrijoreaza, trebuie doar sa stergeti istoria browser-ului Safari.

Multe browsere au astfel de optiuni. In cele din urma, daca va ingrijoreaza faptul ca cineva ar putea sa va vada site-urile visitate, trebuie doar sa curatati istoria browser-ului.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(12 din 31 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?