Schimbare programe implicite in windows 10

Configurare noua (How To)

Situatie

In cazul in care programele implicite din windows 10 nu ne satisfac nevoile si dorim sa le schimbam cu altele mai specializate.

Solutie

Pasi de urmat

Microsoft Edge nu este doar browserul implicit in Windows 10, este de asemenea si cititor PDF. Acesta este categoric un lucru bun pentru ca putem sa vedem in sfarsit fisierele PDF fara sa trebuiasca sa instalam program aditional.

Daca preferi sa ai o aplicatie … ca si cititor implicit de PDF in locul lui Edge, ai o multime de alte optiuni din care sa alegi. In acest articol, o sa-ti arat cum sa schimbi cititorul implicit de PDF in Windows 10.

Deschide fila Explorer si navigheaza spre folderul ce contine fisierul tau PDF. Apasa click dreapta pe fisier si alege “Open with > Choose another app”.

31

Va aparea un meniu  care te va lasa  sa alegi un program doar o data. Sau poti de asemenea sa selectezi “Always use this app” sa o faci permanenta. Din aceasta fereastra, alege cititorul PDF implicit.

32

Daca aplicatia implicita nu este afisata in aceasta fereastra, atunci poti selecta alt program din calculatorul tau. Click “More apps”, selecteaza o aplicatie sau deruleaza in jos pentru a gasesti comanda “ Look for another app in this PC”. Click pe aceasta comanda pentru a incarca programul pe care il vrei ca cititor PDF  si alege butonul “Open” sa il setezi ca implicit.

33

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(18 din 33 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?