Beneficiaza de toate functionalitatile aplicatiei iPhone’s Health

Configurare noua (How To)

Situatie

Multa lume foloseste aplicatia iPhone Health sau ceasul Apple pentru a masura pasii sau distanta parcursa in decursul unei zile. Probabil nu va dati seama ca poate masura mai mult de atat.

Multi nu au descoperit ca analizand in detaliu aplicatia Health puteti masura cantitati uriase de date.

Solutie

Pasi de urmat

Cand deschideti aplicatia Health, va afisa bordul care va arata numarul de pasi facuti, distanta parcursa (in mers sau in alergare), precum si scarile urcate. Puteti ajusta afisajul de pe bord sa va arate datele pe o zi, o saptamana, o luna sau un an.

 

Acestea insa nu reprezinta intreaga activitate zilnica. In plus, nu afiseaza nimic in afara elementelor legate de fitness. Aplicatia poate face mult mai multe. Daca apasati pe tab-ul “Health Data”, veti gasi o gama vasta de date pe care le puteti adauga in bord.

 

Apasand pe categoria “All” veti vedea tot ce puteti monitoriza cu aplicatia Health. Dupa cum vedeti in screenshot-ul de mai jos, sunt destul de multe.

 

Apasand pe categoria Fitness, puteti vedea ca activitatea dumneavoastra fizica cuprinde mai multe decat pasi, distanta, scari urcate.

Sa folosim optiunea Nutrition pentru a exemplifica cum se seteaza monitorizarea. Aceasta categorie are diferite tipuri de date pe care le putem masura.

Spre exemplu, daca dati click pe “Caffeine” (ceva de care multi abuzam), putem monitoriza consumul zilnic de cofeina si sa-l adaugam in bord.

Spre deosebire de pasi, telefonul nu are cum sa stie ce cantitate de cofeina consumati zilnic, asadar va trebui introdusa manual.

Nu este nevoie sa faceti asta zilnic. Chiar daca ati omis o zi, pur si simplu apasati Date si veti fi dus inapoi la data in care ati omis sa notati ce cantitate de cafeina ati consumat.

 

 

Odata adaugat la dashboard, putem cu usurinta sa urmarim nivelul de cafeina consumat, si sa adaugam puncte de referinta sub orice forma sau sistem metric dorim. Cateva exemple pot include fitness precum ciclismul sau exercitiile, nutritia precum fibrele, vitaminele sau grasimea consumata, precum si semnele vitale precum temperatura, tensiunea sau bataile inimii si multe altele.

Posibilitatile pot fi coplesitoare, deaceea este indicat sa va hotarati intai ce doriti sa monitorizati punctual, iar apoi sa le setati dupa bunul plac.

 

Anumite date pot fi introduse automat daca aveti un device compatibil Healthkit cum ar fi o bratara fitnes ori glucometru. Apasati pe tabul Sources pentru a adauga alte aplicatii si device-uri care sunt compatibile cu Healthkit. Astfel puteti urmari tot felul de criterii cum ar fi tensiunea, temperatura, glicemia etc.

Exista si cateva aplicatii care lucreaza in tandem cu Health. Daca porniti o cautare pentru Health in app store, puteti gasi compilatii preferentiale. Puteti gasi aplicatii care va urmaresc alergarile, somnul, aplicatii pentru slabit, nutritie si multe altele.

 

In cele din urma, este tabul Medical ID. Daca suferiti de alergii sau orice altceva care ar putea necesita ajutor de urgenta, il puteti adauga aici si va fi adaugat la ecranul blocat. Puteti adauga pana si numarul de urgenta astfel incat sa nu fie nevoie sa deblocati dispozitivul pentru a forma.

Poate fi accesat prin apasarea pe Emergency cu ecranul blocat iar apoi apasand Medical ID.

Dupa cum vedeti, health app poate fi un asistent nepretuit pentru observarea stilului de viata. Indiferent ca este vorba de nutritie, fitness, somn, folosind Health puteti urmari toate acestea si multe altele intrucat sa stiti sigur daca ardeti destule calorii sau mancati destul brocoli.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(27 din 53 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?