Cum sa adaugi o scurtatura in meniul click dreapta pentru setari din Windows 10

Configurare noua (How To)

Situatie

Nu este dificil sa navigam in setarile din Windows 10, insa, daca exista o setare pe care o folosim mai des, de ce sa nu simplificam accesul la ea ?

Microsoft ne pune la dispozitie un numar impresionant de setari prin intermediul Uniform Resource Identifiers (URIs), care ne pot ajuta sa adaugam o scurtatura direct in meniul click dreapta (context menu).

Lista o gasim la urmatoarea adresa: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/apps/xaml/dn741261.aspx . Pe noi ne intereseaza setarile aflate in coloana “Uri for apps that target Windows 10”.

 

Solutie

Pasi de urmat

Pentru inceput, trebuie sa deschidem editorul de registri. Putem face acest lucru din meniul Start, tastand ” regedit ” dupa care dam Enter.

regedit 1

Avand editorul de registri deschis, in panoul din stanga vom naviga catre cheia ” HKEY_CLASSES_ROOTDirectoryBackgroundshell “.

regedit 2

Mai departe, vom da click dreapta pe cheia ” shell ” si vom alege ” New – Key “, pentru a crea o noua cheie.

regedit 3

Acum, in functie de setarea la care dorim sa avem acces rapid, vom denumi cheia nou creata in functie de cum apare in tabelul din link-ul de mai sus.

Ca exemplu, eu am ales setarea pentru display si anume ” ms-settings:display “. Astfel, noua cheie am denumit-o “Display”.

regedit 4

 

In continuare, va trebui sa cream inca o cheie, insa de data aceasta va fi in interiorul cheii create la pasul anterior.

Cheia pe care o vom crea acum va fi denumita ” command “.

regedit 5

Avand selectata cheia ” command “, aflata in panoul din stanga, vom da dublu click pe valoarea ” Default ” ( 1 ) aflata in panoul din dreapta.

Ni se va deschide o fereastra cu proprietatile acestei valori, unde vom introduce in campul ” Value data ” ( 2 ) denumirea comenzii dupa sintaxa: ” C:Windowsexplorer.exe <URI> ” .

In loc de <URI> vom scrie denumirea setarii la care dorim sa avem acces rapid. In exemplul meu va fi “ms-settings:display”.

Dupa ce am facut acest lucru, vom da click pe OK ( 3 ) si vom inchide editorul de registri ( 4 ).

regedit 6

 

Daca am urmat corect toti pasii, vom regasi scurtatura catre setarea dorita in meniul click dreapta.

regedit 7

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(25 din 46 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?