Soluții pentru a salva pagini web pentru Iphone și Android

Configurare noua (How To)

Situatie

Soluțiile de mai jos sunt pentru acele situații în care nu aveți acces la internet și doriți să accesați informații de pe web (articole, hărți, bilete electronice, etc). Paginile pot fi salvate fie sub format PDF sau puteți folosi aplicații dedicate care salvează întreaga pagină dorită.

Solutie

Pentru telefoanele Apple, începând cu iOS 9 salvarea ca PDF a unei pagini web a fost cu mult ușurată. Mai exact, după ce dechideți o pagină web tot ce trebuie e să accesați butonul Share sau Partajare. Din lista de obțiuni alegeți Salvați PDF-ul în iBooks. În cazul în care nu aveți aplicația iBooks deja instalată, o puteți face gratuit din AppStore. Întregul site, cu poze și texte, va fi salvat în câteva momente și îl veți putea accesa din iBooks fără a avea nevoie de o conexiune la internet. Atenție, în cazul în care nu apare în librăria cu cărți atunci redeschideți iBooks și vedeți dacă este selectată secțiunea PDF-uri aflată în bara de sus a aplicației.

O altă soluție pentru toate tipurile de iDevice utilizați o oferă browserul Safari. Aici, lângă zona în care apare adresa we e un buton – Reader View – format din câteva linii orizontale. Aceasta are funcția de a afișa pagina, optimizată pentru imprimare. Din acest punct puteți partaja pagina via Mail și să trimiteți pagina către tot către dumneavoastră. Ulterior, fără a avea acces la internet, puteți citi articolul accesând mesajele primite. E important însă să deschideți cel puțin odată fișierul primit având conexiunea activă.

Și pentru cei care folosesc platforma Android pot salva la fel de simplu paginile web în format PDF. Pentru aceasta, e necesar să accesați pagina din Chrome, întrați în meniul din dreapta sus ( cele trei liniuție orizontale) și să selectați Print. Va apărea o interfață Print Preview. Toto din partea de sus a ecranului selectați Save as PDF. Odată făcută această operațiune, pagina de net va fi salvată în memoria internă a telefonului sau tabletei.

Cea mai fiabilă soluție, atât pentru Andoid cât și pentru Iphone este însă aplicația Pocket. Odată instalată e necesa un cont de utilizator cu parolă. Odată salvate, paginile web vor fi accesibile offline, de pe orice platformă.

pocket

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(13 din 61 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?