Social

Ce este Playwright

Playwright este o bibliotecă modernă pentru automatizarea testelor web și a aplicațiilor de browser, dezvoltată de către Microsoft. Este proiectată pentru a facilita scrierea și rularea testelor automate pentru diverse scenarii web, oferind un API puternic și flexibil pentru interacțiunea cu browserele web. Printre caracteristicile sale cheie se numără:

 1. Suport multi-browser: Playwright oferă suport nativ pentru mai multe browsere web populare, inclusiv Chrome, Firefox, Safari și Edge, permițând dezvoltatorilor să ruleze aceleași teste pe mai multe platforme.
 2. API modern și asincron: Playwright utilizează un API modern bazat pe promisiuni și await/async, care facilitează scrierea de teste clare și concize, gestionând implicit asincronismul între operațiile de browser și codul de test.
 3. Interacțiuni complexe: Oferă suport pentru simularea interacțiunilor complexe cu paginile web, cum ar fi hover, drag and drop, tastarea cu taste specifice etc., facilitând testarea scenariilor complexe.
 4. Capturi de ecran și video: Playwright permite capturarea de ecrane și înregistrarea video-urilor ale testelor, facilitând analiza și depanarea rezultatelor testelor automate.
 5. Debugging integrat: Oferă unelte puternice pentru depanarea și analiza testelor automate, inclusiv opțiuni de breakpoint-uri, introspecție a elementelor și navigare interactivă în cadrul sesiunilor de testare.

Playwright este considerat un instrument puternic și modern pentru automatizarea testelor web, datorită performanței sale ridicate, a suportului extensiv pentru funcționalități avansate și a integrării sale ușoare cu cadrele de testare existente.

[mai mult...]

Ce este Selenium?

Selenium este o bibliotecă open-source, utilizată pe scară largă pentru automatizarea testelor de aplicații web. Inițial dezvoltată de Jason Huggins în 2004, Selenium a evoluat de la un simplu instrument de înregistrare și redare a acțiunilor pe web la o suită completă de instrumente pentru testarea automată a aplicațiilor web, oferind suport pentru multiple limbaje de programare și cadre de lucru.

Funcționalități cheie
 1. Navigare și Interacțiune Web: Selenium permite controlul complet al browserului web, inclusiv navigarea pe pagini, completarea formularelor, clic pe elemente, extragerea informațiilor și multe altele.
 2. Testare Multi-platformă și Multi-browser: Cu Selenium, puteți rula aceleași teste pe multiple platforme (Windows, macOS, Linux) și pe o varietate de browsere (Chrome, Firefox, Safari, Edge), asigurând compatibilitatea și consistența produsului pe diferite medii.
 3. Suport pentru Diverse Limbaje de Programare: Selenium oferă suport pentru multiple limbaje de programare precum Java, Python, C#, JavaScript, Ruby, PHP, și altele, oferind flexibilitate dezvoltatorilor în a alege limbajul preferat.
 4. Integrare cu Framework-uri de Testare: Selenium se integrează ușor cu framework-uri de testare precum JUnit, TestNG, NUnit, PyTest, pentru a facilita scrierea, organizarea și rularea testelor într-un mod eficient.
 5. Extensibilitate și Personalizare: Selenium este extensibil, permițând dezvoltatorilor să creeze extensii personalizate pentru a satisface nevoile specifice ale proiectului lor de testare.
Avantaje
 • Eficiență și Automatizare: Selenium permite automatizarea repetitivă a testelor, economisind timp și efort pentru echipa de testare.
 • Consistență și Fiabilitate: Testele automate asigură executarea repetabilă și coerentă a scenariilor de test, reducând riscul de erori umane.
 • Detectare Timpurie a Defectelor: Automatizarea testelor cu Selenium permite detectarea timpurie a defectelor în procesul de dezvoltare, contribuind la îmbunătățirea calității produsului final.
[mai mult...]

Eroare de conectare la internet pe Windows

Fie că este vorba despre o conexiune Wi-Fi sau Ethernet, întâmpinarea unei probleme de conectivitate la internet pe un sistem de operare Windows poate fi frustrantă. Eroarea poate fi cauzată de diverse factori, cum ar fi setările incorecte, driverele depășite sau interferențe hardware.

[mai mult...]

How to automatically close Tabs on Android

Mobile browser tabs aren’t super visible, which makes it easy to have dozens of tabs open on your phone. It can be annoying to sift through these tabs and close them. We’ll show you how to automatically close old tabs on Android.

Apps will take you to the browser then leave the tab behind when you return. Tabs open in the background don’t use a ton of resources, but it’s still a messy situation. Unfortunately, unlike Safari on the iPhone and iPad, Google Chrome—the default browser on most Android devices—does not include a feature to fix this. The good news is another popular and well-known browser does have a solution: Mozilla Firefox.

[mai mult...]